Witam, jestem tutaj początkujący.. Zarejestrowałem się po to, aby uzyskać kilku wskazówek, porad na temat otwarcia własnego biznesu.. Pomysłów w głowie jest wiele.. Myślałem nad takimi rzeczami jak myjnie bezdotykowe itp. niestety to wiąże się ze zbyt dużymi kosztami na start.. a czekanie na dofinansowanie z UE jest zbyt czasochłonne.. Tak więc postanowiłem zacząc swoja droge od sklepu..
Mieszkam w miescowosci nadmorskiej.. liczacej okolo 75 tys ludzi i intersuje mnie otwarcie sklepu i tu są 2 możliwości: sklep z akcesoriami zoologicznymi (smycze, zabawki, karma itd), drugą możliwościa jest sklep z rzeczami dla najmłodszych - na myśli mam niemowlęta (wózki, elektroniczne nianie, smoczki..)
Dodatkowo chciałbym powiązać taki sklep ze stroną internetową (sklepem internetowym) którego adres byłby równoznaczny z nazwą mojego sklepu. Myśle ze dzięki temu mógłbym zwiększyć zyski..
A teraz pytania do Was:
1. Co sadzicie o tego typu sklepach i czy powiązanie go ze sklepem internetowym jest dobrym pomysłem??
2. Jak wygląda sprawa podpisania umowy z przewoznikiem typu UPS,DHL?? wiem, że w takim wypadku są duzo tańsze koszta wysyłki rzeczy do odbiorcy.
3. No i może macie jakieś rady gdzie można nabyć dobre jakościowo rzeczy do tego typu sklepów?
Z góry dziękuję za wszelkie rady !
Pozdrawiam.