Witam
Już od dłuższego czasu chodzi mi po głowie pomysł otwarcia sklepu internetowego. Długo zastanawiałem sie nad doborem asortymentu i do końca nie jestem zdecydowany co wybrać. Co powiedzielibyście na sklep oferujący oprogramowanie Linux? Wiadomo, że większość z dystrybucji jest darmowa i dostępna do pobrania w internecie ale przecież nie każdy ma odpowiednie łącze aby móc pobrać czasami nawet kilka czy kilkanaście płytek. Niektórzy wolą tez mieć płyty u siebie w domu, nie uznają pobierania plików z neta i przechowywania ich na HDD czy zgrywania na puste CD (DVD). Właśnie dla takich ludzi byłby ten sklep. Znam osobę, która siedzi w tym temacie (prowadzi jeden sklep) i uważa, że zainteresowanych nie brakuje. Sklep nie byłby "suchym" katalogiem produktów. Byłby dokładny opis każdej dystrybucji wraz z jej zastosowaniem (dom, firma, jaki poziom trudności obsługi itp). Jeśli chodzi o reklamę to myślę, że nie będzie z nią problemu, mam dojścia, sam zajmuję się marketingiem internetowym więc postaram się o wysokie pozycje w wyszukiwarkach pod wybranymi frazami. Oczywiście wszystko na płatnym hostingu, domena .pl lub jakaś globalna, o skrypcie jeszcze nie myślałem. Co sądzicie o moim pomyśle?
Pozdrawiam
Marcin