|
Sklep internetowy w allegro czy poza allegro |
Sklep internetowy w allegro czy poza allegro
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes w Internecie
‹ Zarabianie w internecie
Autor
Wiadomość
Myśle nad sklepem czy załozyć zwykły sklep w sieci czy w allegro oczywiscie z dotacją z urzedu pracy jest teraz cos koło 19.000 zl wiec na własny biznes w sieci wystarczy wiadomo na allegro jest sklep tanszy bo nietrzeba robić strony od podstaw jestem ciekawy czy pozytywnie rozpatrza dotacje na tego typu interes. mysle jeszcze nad branża . jesli macie jakieś własne biznesy na czym jest najlepeij zarobić , myslałem nad soczewkami duzo to ludzi kupuje a napewno z hurtownikami by mozna było sie dogadac. macie jakieś lepsze pomysły to pisać pzdr
Witam,
często jest tak, że firmy zakładają własne sklepy internetowe, a potem zakładają dodatkowe wizytówkowe sklepy na allegro. Nie jest problemem założenie sklepu gdyż licząc koszty zawsze można stworzyć sklep na darmowym skrypcie, ale ważna jest również jego dalsza promocja. Dlatego zanim zacznie się podejmować jakiekolwiek działania warto przemyśleć dokładnie etapy i zaplanować strategię, która będzie mogłaby być realizowana. Co do wybranej branży wydaje mi się, że jest trafna jednak prościej będzie przeprowadzić analizę rynku i samemu sprawdzić jak taki pomysł może się przyjąć. Sprawdzić trendy rynkowe i zainteresowania użytkowników. Internet w tych działaniach jest niezastąpiony. ----------------------- Pozdrawiam, Paulina Niżankowska www.adseo.pl
lepszy wybor na poczatek to allegro- odrazu masz potencjalncych klientow i nie musisz sie martwic o takie rzeczy jak reklama, pozycjonowanie itp.
sklep jak sklep własna firma tez i raczej powinno byc pozytywnie na dotacje. Allegro ma juz wyrobioną marke a co za tym idzie klienci sami patrza na przedmiot zwłaszcza promowany + nasza klasa ale by trzeba było miiec znajmoych chyba 150.000 zeby ktos kupił z tego portalu. TYlko czy to przejdzie przez leniwych gości z urzedu pracy w tym mieśćie emerytów i rencistów Grudziądz zaczynam dopiero w to wchodzić ale obawy są duże trzeba dokładnie przemyslec co i gdzie sprzedawać i co bedzie schodzic w przyszłosci!!!
jesli bedziesz prowadzil dzialalnosc w lokalu a nie w domu mozesz obejsc tych emerytow. Ja za pierwszym razem tez nie dostalem dotacji- chcialem tylko na dzialalnosc internetowa. Za drugim razem wpisalem jako normalny sklep + sprzedaz internetowa i zaakceptowali wniosek.
tzn ze musze mieć lokal!! tansze jest wynajecie lokalu trzeba urzadzic a to juz jest duży wydatek.Co pan sprzedaje, bo ja mysle nad branża i w internecie np duzo schodzi perfumów kosmetyków pielegnacyjnych i myslałem nad soczewkami, ale tez trzeba zauwazyć na co jest popyt w realnym świecie czy niema konkurencji i czy sklep bedzie w dobrym miejscu bo w internecie to jest inna bajka!!! :) ps. jesli tworzysz sklep i własna firme to powinna byc dotacja bo tez sprzedajesz tylko ze przez internet ale pewnie trzeba miec kase fiskalna itp. a ci urzednicy sa tak zacofani ze głowa mała trzeba miec lokal
jako lokal w którym prowadzisz własną działalność gospodarczą możesz wpisać własne mieszkanie :) obejdzie się bez dodatkowych kosztów
to jeśli mozesz to napisz jak to dokładnie wygladą . masz fimre sklep na allegro lokal jest twoim domem ale musisz miec kase fiskalna??? czyż nie??sprzedaz jest przez internet i trzeba odprowadzac zus podatek itp. tzn ze mozną na tym zarobić???
mozesz dokładnie opisac jak to wszystko wygladą taka sprzedaz np na twoim przykładzie, bede Ci bardzo wdzięczny !!!
Witam ja chciałbym rozszerzyć działalność na sprzedaż w internecie. Od jakiegoś czasu planuje założyć sklep internetowy i również rozpocząć sprzedaż na Allegro (głównie w celach promocyjnych). Stąd moje pytanie z jaką inwestycją muszę się liczyć biorąc pod uwagę stworzenie dobrze działającego sklepu z możliwością jego łatwego administrowania i z pozycjonowaniem z postawieniem go na domenie którą już posiadam. Na jakie trudności mogę napotkać i jakie mam możliwości promocji oprócz allegro.
nie wazne gdzie prowadzisz sklep. Wazne ze przy sprzedazy internetowej potrzebujesz kasy fiskalnej.
a co to wogole za pytanie??????
Na Allegro każdy musi ponieść opłatę jednorazowo, bez względu
na to czy sprzeda produkt, czy nie. Po prostu wystawia na 14 dni i płaci. U nas, płacisz jednorazowo udział i to wszystko. Możesz wystawiać tysiące produktów przez nieograniczoną ilość czasu. Z każdej transakcji to Ty wyznaczasz tzw. rabat. Skontaktuj sie ze mną na gg:7605298
Myślę, że teraz jeśli ktoś prowadzi sklep internetowy to oczywiste jest, że ma swój likepage na facebooku więc warto też pomyśleć o rozpoczęciu wystawianiu swoich produktów na takich portalach społecznościowych. Teraz w Polsce zaczyna to być możliwe dzięki tej platformie kupuje.to która właśnie rusza. Jestem bardzo ciekawa efektów :) Podejrzewam że jest to dość mocna konkurencja dla allegro.
Polecam docelowo własny sklep internetowy a do czasu jak się nie rozkręci to sprzedaż Allegro.
A sklep internetowy rozkręci się jak się wypozycjonuje :)
Ja bym najpierw założył na allegro i potem w razie czego jeszcze poza.
I można by też założyć i tu i tu, ale najlepiej będzie chyba sklep na allegro a na stronie umieścić dużo wyczerpujących informacji to i troche na pytaniach kupujących sie oszczędzi.
Ja bym w ogole nie zakladal na allegro na poczarek , postawilbym na niezaleznosc. Jest tam wszystkiego za duzo a i bezpieczenstwo nie najlepsze.
Postaw na swoj niezalezny sklep internetowy i wypozycjonuj go odpowiednio . Sukces gwarantowany
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Sklep internetowy w allegro czy poza allegro": - sklep spozywczy (internetowy) ale dla rodaków poza granicami - Sklep internetowy na Allegro. - Sklep internetowy, Allegro - Allegro, a sklep internetowy - sklep internetowy, allegro
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|