Witam serdecznie mój post wiąże się chyba z tym działem, zamierzam już od dłuższego czasu otworzyć sklep internetowy, wcześniej było to tylko zainteresowanie tym tematem ale już jestem gotowy i wszystko robię w tym kierunku zapoznałem się dokładnie z t książkami tego typu, domene już posiadam i serwer wybrałem na active24, co do wyboru oprogramowania cały czas jestem za firmą shoper.pl jak myślicie dobry to wybór gdyż jak porównywałem konkurencyjne firmy to różnią się dużą ceną a możliwościami aż tak bardzo nie, w sklepie będę oferował odzież damską, młodzieżową i elegancką markowych firm na początek tylko jednej, moje pytanie jest takie:
1. czy łatwo jest połączyć grafikę do oprogramowania shoper ? czy sprawia to grafikowi duży problem i czy potem nie wynikają jakieś błędy?
2. w chwili obecnej prowadzę sklep spożywczo - przemysłowy i czy mogę rozliczać się pod tą działalność i dostosować (do programować w serwisie) kasę fiskalną do tego asortymentu, lub czy ten towar jest na innym rozliczeniu i nie ma takiej możliwość i muszę posiadać nową kasę?, choć DG mam zarejestrowaną że mogę sprzedawać wszystko poza usługami i samochodami wiem że pewnie będę musiał jeszcze w Urzędzie Miejskim do rejestracji do rzucić sprzedaż wysyłkowa jak się nie mylę?
3. Chcę otworzyć naprawdę profesjonalny sklep internetowy i nie szkoda mi by było zainwestować 2 tys w godne oprogramowanie tylko że porównując oferty naprawdę jako zwykły zjadacz chleba nie widzę aż takich naprawdę diametralnych różnić i właśnie moje pytanie kieruj osób którzy mogą mi pomóc dostrzec tą dużą różnice w specyfikacji oprogramowania bo ja w tej chwili widzę dużą różnicę tylko w cenie?
z góry BARDZO dziękuję za pomoc
serdecznie pozdrawiam
eliaszi