|
Sklep internetowy z obuwiem damskim |
Sklep internetowy z obuwiem damskim
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam powadze firme produkcją obuwie damskie(małą), a jak wiadomo "chińczyki" zalały nasz rynek "tandetom". W związku z czym mam coraz mniejszy popyt. I zastanawiałem sie na otwarcie sklepu internetowego z obuwiem damskim i tu mam do was pytanie jak myślicie opłacało by się to czy nie. I czy jest duża konkurencja w tego typu sklepów online. Może ktoś wie ile można wyciągnąć z takiego sklepu.
przepraszam ze tak posto po poscie ale zalezy mi na szybkiej odpowiedzi
Buty się słabo sprzedają przez internet.
Uważam, że pomysł założenia sklepu internetowego będzie miał sens jeśli będzie opierał się na przygotowanym wcześniej planie marketingowym. Bez tego może być tylko strzałem na oślep, który będzie prowadził do marnotrawstwa Twoich pieniędzy i czasu.
Zgadzam się jednak z stwierdzeniem, że obecnie Internet jest ogromną szansę dla przedsiębiorstw, które do tej pory, poza umieszczeniem w nim swojej wizytówki, nie podjęły w nim żadnych innych działań. Dla osób, których nie stać na wynajęcie specjalistów i chciałyby samodzielnie podjąć się większości koniecznych do wykonania działań, związanych zarówno z przygotowaniem własnej witryny ale również jej promocją, przygotowałem eKurs: „Krok po Kroku w Internet” czyli: Rozpoczynanie i skuteczne prowadzenie biznesowych działań w Internecie przy minimalnym nakładzie środków. Można go znaleźć na mojej stronie internetowej: http://www.marketingaudit.pl ----------------------- Łukasz Schab - Doradca Strategiczny, autor www_marketingaudit_pl
Widać, że słabo znasz kobiety. Te, które ja znam nigdy nie zakupiłyby butów bez przymiarki. Powód?, a proszę bardzo:
- ten sam rozmiar ale podbicie za niskie, - podbicie za wysokie, - zbyt szeroka stopa, - paseczki "piją", - pięta wystaje, - w tych czuję się jakoś nieswojo, - te mi w ogóle nie leża, - te pasują ale brak im tego czegoś, - a tych nie kupię, bo koleżanka z pracy ma takie same, - za ciemne, - za jasne, - za tanie ! - nawet jak będą pasowały to niska cena też przeszkadza, - i wiele, wiele innych. Nawet jak znajdziesz chętne kobiety na zakup butów bez uprzedniego włożenia na stopę, to przygotuj się na masę zwrotów. To jest moja opinia oparta na obserwacji kobiet, które znam :))) Pzdr.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Sklep internetowy z obuwiem damskim": - Handel obuwiem damskim importowanym z Francji i Włoch - Poszukuje osob posiadajacych sklepy z damskim obuwiem - salon z obuwiem damskim w centrum Częstochowy bądź Opola - Sklep internetowy z obuwiem piłkarskim - sklep z obuwiem z usa
• Strona 1 z 1
|
|