Witam serdecznie!
W zeszłym miesiącu udało mi się uzyskać dotację unijną 20tys na otwarcie własnego biznesu. Mam opracowany biznes plan i narazie musze się go trzymać(zobowiązania-umowa). Ale nie wykluczam, że w przyszłości zmienię lub rozszerzę branże.
Bardzo długo siedziałam w domu z dzieckiem i teraz z wielką przyjemnością stworzę coś własnego. Mój wybór padł na sklepy internetowe. Da mi to możliwość regulowania czasu pracy i zajęcia się jeszcze trochę dzieckiem zanim pójdzie do przedszkola.
Chciałam jednak zapytać co sądzicie o branżach, które wybrałam?
Będą to 3 niezależne sklepy internetowe, 3 różne domeny. W pierwszym z nich bedę sprzedawać zabawki. Narazie zaczynam wspólpracę tylko z producentami z Polski. Szukam zabwek oryginalnych drewnianych, porządnie wykonanych plastikowych, książeczek..itp. Wiem, że mój asortyment zweryfikuje rynek. W drugim sklepie będę sprzedawać ręczniki, obrusy i "wszystko dla domu" natomiast w trzecim sklepie zamierzam sprzedawać wyroby do tworzenia dla artystów amatorów..decoupage, biżuteria, ceramika, malowanie na szkle, ( to moje hobby).
Mam jednak kilka pytań! Czy prowadząc sklep od razu kupujecie towar czy zamawiacie go z hurtowni dopiero kiedy klient złoży zamówienie? Na poczatku chciałabym mieć małe stany magazynowe. Jednak jeszcze nie znam rynku..myślę, że za pół roku bedę mogła powiedzieć coś więcej:-) narazie proszę o rady, sugestie, kontakty.....
Pozdrawiam Agnieszka