Witam jestem z Opolszczyzny i moim pomyslem na biznes jest otwarcie sklepu z markowa sportowa odzieza.
przedewszystkim buty sportowe , i sprzed sportowy typu, koszulki dresy , pilki ochraniacze , ocieplacze itd. moja miejscowosc
liczy okolo 20 tys a do najblizszego podobnego sklepu trzeba jechac 40 km.
lecz mym celem nie jest glownie sprzedaz w mojej miejscowosci...
ja jestem sportowcem gram w pilke nozna w 3 lidze i jestem rozpoznawalna osoba w wielu klubach w okolicy co pomogloby mi w kontaktach. przedewszystkim skupilbym sie na sprzedazy hurtowo w klubach sportowych ( pilkarskich ) na miejscu mam klub pilki recznej 1 liga
zastanawiam sie jedynie czy nie byloby mi latwiej o dotacje jesli chcialbym otworzyc tylko i wylacznie sklep internetowy poniewaz nie mialbym takich miesiecznych kosztow jak wynajem lokalu czy pensja dla zatrudnionych osob w sklepie poniewaz sam niebylbym wstanie prowadzic sklepu.
Moim glownym problemem jest to iz nie posiadam wkladu wlasnego czyli 0 zl na koncie. i nie do konca wiem jak zabrac sie za biznes plan czy tez napisanie wniosku o dofinansowanie.oczywiscie moglbym napisac biznes plan wedlug ktoregos z wzorow z internetu ale jak sie domyslam nie otrzymalbym ani grosza za cos takiego
chcialbym starac sie o dofinansowanie z UE a moim jedynym atutem jest fakt iz mam 21 lat a wnioski osob do 25 roku zycia sa traktowane priorytetowo.
Potrzebuje pomocy a dokladnie rady w napisaniu biznes planu i rady czy latwiej jest dostac dofinancowanie na sklep m.in ze strona internetowa czy tylko na sklep internetowy poniewaz nie bedzie juz wielu kosztow. ?
Pozdrawiam