|
Sklep kiboca (prosze o kontakt zainteresowane osoby ) |
Sklep kiboca (prosze o kontakt zainteresowane osoby )
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam w niedługiej przyszłości mam zamiar otworzyć sklep kibica.Głownie ukierunkuję się na sprzedaży art.reprezentacji Polski ale i nie tylko myślę również o sprzedawaniu gadżetów lokalnego klubu jaki istnieje w mojej miejscowości ale i również sprzedaży gadżetów czołowych klubów europejskich.Proszę o kontakt wszystkich ludzi zainteresowanych współpracą czy to w produkcji koszulek, kubeczków itp pozdrawiam i liczę na wasze opinie
Troszkę znam się na temacie, chociaż nie prowadze tego typu sklepu. Wiele zależy (a w sumie głównie) od tego ile dane miasto ma mieszkańców i jakie jest zainteresowanie kibicowaniem. Musisz się dowiedzieć, czy klub wyrazi pozwolenie na używanie nazwy, herbu klubu czy nie. Jeśli tak, to czy za darmo czy za jakiś % ze sprzedaży. Produkcja jest niedroga, bo przy 20-30 szalikach zamówionych na zlecenie płaci się 10-12 zł, a sprzdaje po 25. Koszt koszulki dobrej jakości przy zamowieniu 30-50 sztuk to poniżej 15zł, sprzedaż po 30zł. Do tego masa innych pamiątek i na każdej prawie 100% marży. Można dodać jakiś wieszak ze sportowymi koszulkami czy bluzami firm np umbro, ktore za granica kosztuja grosze.
hmmm jeśli chodzi o klub to tu mam bardzo dobre znajomości, jeśli chodzi o produkty tego o to klubo to spr wygląda tak że klub ma zastrzeżony herb więc wszystkie gadżety brałbym z klubo, ale bardziej chciałbym się ukierunkować na gadżetach reprezentacji Polski jestem w trakcie poszukiwania jakiegoś producenta związanego z ceramiką jeśli tu się taki znajduję to proszę o kontakt.Czekam na inne opinie odnośnie tego tematu.pozdrawiam
Witam czy ktoś może orientuje się jak wygląda sprawa z koszulkami drużyn czy replikę mogę sobie zrobić i normalnie sprzedawać ?
Ja kiedyś zaprojektowałem vlepki dla swojego klubu jakby co to mogę pomóc
Wątpię. Przeważnie takie sklepy otwierane są sezonowo i głównie w postaci stoisk. Skoro jeden kubek kupię to raczej przez kolejne kilka lat więc ich nie będę potrzebował. Tym bardziej jeśli miasto nie jest za duże. Zastanów się nad jakimś oryginalnym produktem, którego nie ma w Polsce lub jest mało popularny.
Co za problem zrobić kubek biało czerwonych, złóż hurtowe zamówienie na allegro. No chyba, że szukasz tylko produktów oryginalnych to co innego. Kibic to nie tylko piłka i narty. Może figurki piłkarzy i sportowców, ciuchy, realizacja zamówień na koszulki z własnym nazwiskiem a może i dla drużyn (bardzo trudno kupić tanio dobrej jakości koszulki dla lokalnych zespołów). Myśl.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Sklep kiboca (prosze o kontakt zainteresowane osoby )": - poszukuje osoby zainteresowane taka działalnościa - poszukuje osoby zainteresowane taka działalnościa - Proszę o poradę osoby prowadzące sklep odzieżowy - Prosze o kontakt.! - SZUKAM OSOBY MAJĄCEJ KONTAKT W CHINACH
• Strona 1 z 1
|
|