|
Sklep komputerowy i co w nim? |
Sklep komputerowy i co w nim?
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam. Chciałbym założyć własną firmę komputerową. Mieszkam w mieście o liczbie ludności około 100 tyś. Firma oprócz zwykłej sprzedaży, prowadzeniu serwisu będzie miała cafe internet. Jednak to mało, konkurencja oferuje prawie to samo i tu próśba do wszystkich użytkowników. Czym zrobić wielkie BOOM!!! żeby zrównać się z konkurencją lub ją przewyższyć. Skąd wziość sprzęt dobry a tani? Proszę o pomoc i możliwe do zrealizowania pomysły.THX
To tylko dobry Bóg wie:):)
Słuchajcie ja naprawde potrzebuje pomocy. Wpadłem też na pewien pomysł żeby stworzyć lokalne ligi gier komputerowych tzn. że zakupił bym 4 lub więcej komputerów, połączył je siecią, uzyskał gry z licencją na wiele komputerów i organizował turnieje z nagrodami a następnie wywieszał tabele z najlepszymi wynikami i tworzył wyżej wymienione ligi. Proszę o wielką pomoc w innych pomysłach. Błagam!!!!!!!!
Człowiek potrzebuje pomocy a wy nawet słowa nie napiszecie które by mogło mi pomóc. Napiszcie chociaż co myślicie o moim pomyśle. Proszę.
Całkiem nieźle kombinujesz muszisz jednak liczyc sie z dość sporą inwestycja w ten sprzet do grania, graczy na pewno przyciagniesz i ale jest to raczej dlugoterminowe dzialanie. Dobrom reklamom jest postawienie jakiegos popularnego serwera do jakiejs darmowej i popularnej gry sieciowej np:Wolf Ennemy territory kombinuj kombinuj :) jak juz tak zaczniesz to pomyśl o jakimś "programie partnerskim" dla graczy "malolatów" np : za zakup całego zestawu albo czesci za jakoms oplacalna dla ciebie kwote dodawaj w gratisie np: myszke z seri MX Logitecha dobra myszka dla graczy a koszt ponad 200 zł zaden "rozsadny" nie grajacy rodzic takiej nie kupi a dzieciak skutecznie przekona rodzicow do zakupu kompa czy czesci wlasnie u ciebie majac wizje otrzymania takiej myszki :D / ja bym jakos tak kombinował. Pozdrawiam mam nadzieje ze cos z tego zrozumiesz ;)
SIXTUS masz nawet dobry pomysł. Ale obawiam się że konkurencja w moim mieście już coś takiego wymyśliła. THX za wsparcie.
Jaką zrobić kampanie reklamową przy otwarciu firmy oprócz zwykłego rozwieszania ulotek? I oczywiście czekam na dalsze pomysły.
chciałbym wprowadzić do swojego lokalu automat z batonami tylko taki w którym mógłbym zarabiać kase. Są wogule takie?????
ostatnio zamówiłem do firmy trzy maszyny hazardowe o małych wygranych jak bedzie je najlepiej rozreklamować??? Zostane również operatorem takich maszyn więc jak byś cie mieli w swoim sąsiedztwie jakiś lokal w którym nie ma takich maszyn dajcie znać tylko że w gre wchodzą 2 województwa śląskie i dolnośląskie.
Witam,
boje sie, ze interesy z kafejkami internetowymi sa juz troszke przestarzale, bo: 1. coraz wiecej ludzi ma komputery z dostepem do inetu, 2. dzieci wala grac w domu (oczywiscie nie zawsze) i czytac tablice ogloszen na stronach WWW, Osobiscie kombinowalbym w strone szkolen: 1. podstawowej obslugi komputerow i programow uzytecznych w codziennej pracy i zyciu, 2. pomoc dla dzieci i studentow majacych problemy z informatyka w szkole, 3. moze tez cos bardziej skomplikowanego o ile znasz sie na tym lub masz kogos, kto przeprowadzilby takie szkolenia na zlecenie 4. itp. itd. Argumentow za biznesem szkolen mam wiecej ;) Jest jeszcze jeden (moze troszke szalony) pomysl. Jakbys wykupil jednostki skype to moze moglbys oferowac rozmowy i video-rozmowy na duze odleglosci. Jak masz w miescie duza rzesze przyjezdnych ze wschodu to na pewno beda woleli skorzystac z takiej uslugi, byle taniej wychodzilo niz komunikacja przez jakikolwiek telefon. Nie wiem tylko jak sie to oplaci, jak zrobisz kalkulacje to bedziesz wiedzial czy oplaci sie skorka za wyprawke :) Pozdrawiam i tak czy siak zycze powodzenia w biznesie, Jerry
Miałbym wielką prośbę. Mógłby mi jakiś forumowicz napisać z którą firmą sprowadzającą lub produkującą sprzęt komputerowy była najlepsza? A może sprowadzać produkty z kilku hurtowni? Za każdą odpowiedź THX :)
I jeszcze jedno prosił bym o szczegółowe opisanie tej operacji ze skype. THX
Też tak myśle wraz ze wzrostem liczby uzytkowników domowych (internet) kafejki będą po kolei padać chyba ,że dostęp do netu będzie tylko działanościa dodatkową. Moje typy to. 1.Szybkie przepisywanie prac na komputer- okazuje się ,że wielu studentów a nawet pracowników różnych firm tak ślamazarnie pisze na kompie nie mówiąc już o tabelkach ,wykresach ,że woli to zlecic specjalistom. 2. Ksero+fax 3.Serwis tak ale np. w domu klienta Gry chyba raczej nie pójdą zbyt mało jest chetnych na zapłacenie możliwości pogrania sobie na kompie skoro wielu graczy ma piraty za free lub prawie za free. sprzet do tych gierek będzie musiał na prawde wypasiony ,żeby gierki nie muliły. mniej więcej co 1-2 lat wymiana kart graficznych bo najnowsze gry będą wymagać najszybszych kart ,zeby zabawa była na całego.
Prezes, na prov podalem ci 2 firmy z ktorymi wspolpracuje z danymi do handlowca.
THX chayenne. Serwis komputerowy to bedzie tylko jedna z moich działalności więc może pójdzie.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|