Witam
Mieszkam w miasteczku które ma ok 25 tys mieszkańców. Na dzień dzisiejszy mam małą sieć lokalną i świadczę usługi dostępu do internetu (sieć pokrywa pół miasta). W mieście jest 3 większych dostawców internetu bezprzewodowego. Teraz tak mam chęć otworzyć sklep a raczej salon lub centrum komputerowe którego celem będzie sprzedaż sprzętu, komputerów, laptopów, oraz wyżej wymienionego internetu na szerszą skalę. Problemem jest niestety ilośc tego typu sklepów na dzień dzisiejszy jest to 2 liczące się oraz z 7 bez znaczenia ale jakoś dających radę. Dodam że tematem komputerów zajmuję się już ok 10 lat i posiadam doświadczenie w branży, czyli problemy informatyczne mi nie straszne. Teraz tak mam możliwość kredytu tylko ile i na co - to jest największy problem (nie chcę umoczyć tych pieniędzy). Kolejnym dylematem jest lokal. Spodobał mi się lokal oddalony od centrum ale w zasięgu mojej sieci (darmowy internet w sklepie) lecz przy głównej trasie. Lokal ma powierzchnię 85 m2 ale nie ma ogrzewania co raczej jest niedopuszczalne (przy ewentualnym wynajmie lokalu konieczne jest wykonanie instalacji grzewczej - ale myślę że sie dogadam z firmą od której bym wynajmował ten lokal żebym za kwotę wykonania instalacji przez określony czas nie płacił za dzierżawę (1600 zł). Z hurtowniami raczej nie będzie problemu bo jest ich wiele. Dodam że w moim mieście na naprawę komputera czeka się 7 dni ( myślę że to za dużo - a usługa pozostawia wiele do życzenia). Proszę o pomoc i sugestie na temat mojego pomysłu a przede wszystkim czy ma szansę i ile mi trzeba na początek pieniędzy.
Pozdrawiam i z góry dzięki.