Mieszkam w ok.600tys. miescie w UK. Az trudno w to uwierzyc, ale wszystkie sklepy sprzedajace komputery, sa sklepami "na poziomie" tzn. wita Cie pan w garniturze i oprowadza, w zwiazku z czym ceny tych ze komputerow sa dosc wysokie.
Jest tez kilka innych sklepow, gdzie mozna kupic komputery. Sa to malutkie sklepiki zarabiajace przede wszystkim na naprawach. Mozna tam tez kupic komputer, ktory wbrew temu co mozna by sadzic tez jest drogi.
Jest praktycznie jeden sklep gdzie zaopatruje sie mnostwo ludzi, gdzie ceny sa przystepne, skladaja komputery pod zamowienie, sprzedaja wszystko inne co zwiazane z tematem.
Obserwuje ich od dluzszego czasu i wiem, ze gdyby otworzyc podobny sklep na pewno klientow byloby mnostwo (na cale PCty, ale przede wszystkim podzespoly) - Mnostwo stodentow kupuje podzespoly i samemu sklada w domu. W sklepie nie mogloby oczywiscie zabraknac calego oprzyrzadowania jak drukarki, camerki oraz mediow jak CD, DVD, tusze, parier i wiele innych, ktore sprzedaja sie dzisiaj jak chleb.
Znalazlem lokal nawet wiekszy niz potrzebny, z po prostu idealna lokalizacja (duzo lepsza niz wspomniany wczesniej sklep) problemem jest kasa, bo wszystko co mialem zainwestowalem w cos innego i bede mial ja spowrotem dopiero za 6-12 miesiecy (i nie jest to inny biznes - w czystym tego slowa znaczeniu)
Bylbym gotowy nawet oddac 50% udzialow w spolce komus kto chcialby ruszyc temat.
Na rozruch potrzebne byloby jakies min.25-30tys funtow.
Aha zapomnialem tez dodac, ze oczywiscie mam namiary na najlepszych dostawcow w UK, ktorych nie znajdzie sie w yelloow pages itp.
Jakies sugestie jak moglbym sie z tym uporac?