Witam
Prosze o kontakt Dabrosnm; jako nowy uzytkownik forum nie moge wysylac wiadomosci na priv.
pozdr/Hitman
|
SKLEP MIĘSNY - strona 5 |
SKLEP MIĘSNY
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam
Prosze o kontakt Dabrosnm; jako nowy uzytkownik forum nie moge wysylac wiadomosci na priv. pozdr/Hitman
Witam,
W związku z tym że posiadam hodowlę trzody oraz mam znajomych którzy też się tym zajmują a ceny żywca są tragiczne postanowiłem otworzyć sklep mięsny w pobliskim mieście ok 300 tys mieszkańców. Rzecz jasna istnieje masa takich sklepów. Świerze mięso miałoby pochodzić z mojej hodowli, ubój w niewielkiej pobliskiej rzeźni a sprzedaż we własnym sklepie. Dodatkowo w ofercie byłyby wędliny oraz mięso drobiowe. Musiałbym zatrudnić pracowników, docelowo matkę bo po co wyprowadzać kasę z domu;) oraz sam dbać o wszystko. Nie pytam o przepisy, sanepid itp lecz o to czy dobrze kalkuluję koszty: - lokal ok 2000 - opłaty ok 1500 - dobry pracownik ok 2000 (jeśli 2 to 4000) - paliwo, telefon i inne 3000 RAZEM 10500 Wszystkie koszty uważam za zawyżone żeby później nie być rozczarowanym. Czy jest możliwe osiągnięcie takiego wyniku ze sprzedaży aby interes był dochodowy? Chyba głupie pytanie bo skoro mam taki plan to powinno być oczywiste. Jeśli zarabia na tym rzeźnia sprzedając gotowe półtusze, zarabia hurtownia i sklep to skracając tę drogę powinno być nieźle. Proszę o opinie i jakieś porady abym mógł utwierdzić się w tym przekonaniu:)
witam jestem nowy w tym temacie interesuje mnie otwarcie sklepu mięsnego tylko obawiam sie problemow z sanepidem czy ktos ma wiedze na ten temat
pozdrawiam darekysy
Jezeli powaznie myslisz o otwarciu sklepu miesnego, ZADZWON DO SANEPIDU i sie zapytaj. Kazda sytuacja jest inna, ba... zalezne jest nawet od regionu! Troche wlasnej inwencji!
Na marginesie: Zastanawialem sie ostatnio czy wypalilby sklep miesny z baranina,dziczyzna itd. ciezko o takie miesa w innych sklepach.........
Wystarczy zadzwonić do sanepidu i się wypytać, raczej powinni udzielać takich informacji. Co do sklepu mięsnego z baranina, dziczyzną itp. nie wiem czy to wypali bo taki towar jest raczej z górnej półki i sporo kosztuje. Pytanie też skąd brał byś dziczyznę.
Witam
po zapoznaniu się z Waszymi wpisami w końcu mam mniejsze obawy co do otwarcia sklepu i pełniejszą wiedzę:) mam pytanko czy ktoś z was kalkulował sobie wszystko na podstawie biznes planu? nie ukrywam że wzór taki by mi się przydał, aby realniej spojrzeć na sukces tego przedsięwzięcia zwłaszcza, że jestem świeżakiem.. mam upatrzone lokale w Warszawie jest pełno fajnych i przede wszystkim z dobrą lokalizacją które można zaadaptować:)
z racji panujacego zastoju na rynku mies, ciaglych zmian cen i braku dostaw, szczerze radze przemyslec jeszcze raz pomslem sklepu miesnego. Jesli jest Pan/Pani z Warszawy to napewno slychac bylo o kilku glosnych upadkach solidnych graczy, min. Animex, Winnica czy z mniejszych hurtownia w Lomiankach. Sam prowadze handel hurtowy elementami i mam cieko sie dokupic towaru w rozsadnej cenie. Swoja droga lokaliacja kosztuje, a ladowac sie w koszta na sam poczatek?? prosze sobie policzyc jaki trzeba zrobic utarg na same utrzymanie przy sredniej marzy 15%(zakladajac dosc optymistycznie).
P.S z doswiadczenia wiem ze na byle bazarku na budce ludzie sa w stanie zrobic utarg wiekszy niz dzial miesny w supermarkecie, a piekne sklepy pracuja tylko na przetrwanie
Przeczytaj również posty podobne do tematu "SKLEP MIĘSNY - strona 5": - Sklep Miesny - Sklep mięsny na wsi - sklep mięsny - Sklep Mięsny...-LOKAL - dotacja na sklep miesny
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
|
|