Nie będe się tutaj zbytnio rozpisywał a więc opisze krotko.
Jestem z Bydgoszczy moj wujek ma znajomego kilka km za Bydgoszczą ktory ma ubojnie wlasne prosienta i takie tam i prowadzi skup miesa ktore przed sprzedaza bezposrednio przygotowuje i dzieli dodatkowo dokladnie czysci mieso z gnatow.
U niego wszystko tansze jak w marketach i sklepach miesnych o 4-5-6 zl na kilogramie a mieso jest pierwszej swiezosci czlowiek ten ma pozwolenie na hodowle ubuj oraz handel.
I tu narodzil sie moj pomysl gdybym tak otworzyl wlasny sklepik miesny i zamawial u tego czlowieka to mieso a moj wuja majac samochod dowozil by mi je juz bezposrednio przygotowane do sprzedazy poniewaz ten czlowiek odrazu dzieli na porcje kazdego prosiaka.
Moze jakbym z nim uzgodnil ze bede spro tego bral i zeby tak tych porcji nie dzielil to moze sprzedal by mi jeszcze taniej.
Co o tym myslicie czy to by sie oplacalo i czy mialbym na to zbyt.
W marketach niby tanio ale ja bym mial taniej i swieze a nie mieso ktore lezy po 2-3 tygodnie w lodowach i jest stare i smierdzi typowe dla marketow a mimo tego ludzie i tak biora a pozniej nazekaja ze mieso smierdzi i sie szybko psuje.
Tylko nie wiem jak to jest z aspektami prawnymi aby ruszyc z czyms takim.
Ja nie mam odpowiedniego zawodu i w ogole najgorsze co moze byc sanepid.
A moze macie jakis inny pomysl na to co tu opisalem.
Moze warto by bylo wziac samochod i szukac klientow bezposrednich ktorzy beda to ode mnie brali a ja omowie cene a raczej postaram sie osiagnac jak najnizsza cene za swiniaka aby samemu na tym zarabiac jedynie rozwarzac po sklepach miesnych cos w rodzaju posrednika czy raczej hurtownika