|
Sklep motoryzacyjny. |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam czy może ktoś udzielić mi wskazówek jak założyc sklep z częściami samochodowymi? Jaki towar na początekl i z jakich hurtowni je brać, a może hurtownie pomagają zaopatrzeniu sklepu.Jaki kapitał byłby potrzebny w przybliżeniu na pierwsze zatowarowanie sklepu.Sklep mialby znajdować sie w 70tys. miescie gdzie są tylko dwa dobrze zaopatrzone sklepy z cześciami samochodowymi.Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi gdyż bardzo mi na tym zależy.
Z zatowarowania to plaki,płyny do chłodnic,spryskiwaczy,hamulcowe,pióra wycieraczek kilka akumulatorów,dodatki do paliw,klucze do kół swiec,zapachy,linki holownicze,kable rozruchowe,prostownik,oleje kazdej firmy minerał,poł i syntetyk w bankach 1l i 5l(4l),filtry powietrza do kilku najpopularniejszych aut,tak samo kabinowe,paliwa i oleju,kilka zestawów rozrzadu i ładnie to poustawiac by robiło wrazenie i tyle,reszta na zamówienie.30tys wystarczy, a jak chcesz miec od reki wszystko to duzo grubsza kase musisz wylozyc,hurtownia Ci da i to po jakims czasie tylko odroczona płatnosc do jakiejs tam kwoty,nic poza tym.Jak zechcesz jakies konkretne czesci w sporych ilosciach to mozemy sie dogadac,sprzedam Ci w miare korzystnych cenach bo akurat troche w tym siedze.moje gg 4549358
|
|