|
Sklep motoryzacyjny |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam!W zwiazku z tym iz skonczylem studia juz jakis czas temu a pracy nie moge znalezc pojawil sie pomysl by otworzyc sklep motoryzacyjny,brdzo mnie to interesuje a w poblizu go :?: nie ma:)Chcialem zapytac ogolnie za co zabrac sie by moje przedwsieziecie ruszylo z miejsca.Gdzie zalatwic jakies katalogi i gdzie pytac o czesci.Mam tez pytanie jak jest z przpisami co do budynku na sklep bo musze go przebudowac.Prosze o informacje niekoniecznie z branzy motoryzacyjnej.Pozdrawiam!!
korzystaj z wyszukiwarki :) to nie boli :razz:
Tylko chcialbym dowiedziec sie dokladnie np. czy mozliwe sa dotacje z unii lub cos takiego na taki biznes:)A nie moge znalezc tego wogole.
Zazwyczaj jak się zaczyna biznes trzeba mieć jakąś bazę. Bazą mogą być:
- wiedza - znajomości (w) branży - zniżki na towar, który chcesz sprzedawać - pieniądze (duże pieniądze na początek) Dotacje z Unii są (działalnie 2.5), ale to dość długa droga do dostania tych środków. Dotacja z Urzędu Pracy jest niewielka (trochę ponad 12 tyś.), ale można ją dostać bez większych formalności i bez wkładu własnego (lepiej jednak aby taki wklad był). W Twoim przypadku jednak zastanowił bym się nad wyborem branży. Jesli nie masz jakiejkolwiek bazy w tym temacie, to poroponuje to naprawdę mocno się przemysleć. Jeśli jednak się zdecydujesz, to życzę powodzenia i wytrwałości.
To jest tak ze wiedza jest,znajomosci jak znajomości.Mam adres hurtowni i znajomych w niej,a znizki na towar beda rosly w zaleznosci od czasu współpracy z nimi.Najgorzej jest z pieniędzmi bo musze dobudowac czesc budynku aby utworzyc sklep,wiec kazdy grosz bedzie ok.Ale narazie wole odlozyc w takim razie wiecej pieniedzy na ten cel.Pozdrawiam i dziekuje
ps. Mam pytanie do ludzi w tej branzy czy programy i katalogi czesci kupowali wlasnie w hurtowniach czy u firm tym zajmujacych sie.
|
|