|
Sklep odziezowy czy hurtownia? |
Sklep odziezowy czy hurtownia?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, jestem tu po raz pierwszy i chce zasiagnac malej rady. Mieszkam jeszcze w UK ale w lipcu planuje wrocic do kraju. Mysle nad otwarciem sklepu lub hurtowni odziezowej. Ubrania importowal bym z UK. Kupowane byly by glownie na wyprzedazach. W sklepach sportowych mam 20 % znizki na towar, do tego Calvin Klain i inne tego typu markowe ubrania po bardzo niskich cenach, tj po okolo 20-40 zl za sztuke spodni. Moglbym tez sprzedawac perfumy ktore tez sa tu tansze. Moja rodzina tu zostaje tak ze oni by mi ten towar na biezoco przygotowywali, ja bym tylko przyjezdzal po odbior. Musze sie jeszcze dowiedziec jak jest z clem i czy mozna wogole sprzedawac markowe ubrania bez jakiegokolwiek pozwolenia ze strony tych marek, ktorymi bede chandlowal.
chyba to logiczne, że nie można
Witam.....tak szczerze to takze od pewnego czasu chodzi mi po glowie podbny interes.Z ta roznica,ze....ja myslalem o butach i dostarczaniu ich w pewnych ustalonych iloscich do wczesniej przygotowanych, umowionych odbiorcow lub o zaopatrywaniu swojego malego sklepu(ktorego jeszcze nie mam) w dobre markowe obuwie, przy tym w duzo atrakcyjniejszej cenie niz sa oferowane na rynku.Pomysl narodzil sie calkiem niedawno po tym jak wlasnie wybralem sie na zakupy w celu nabycia ala sportowego obuwia na jakies np wypady rowerowe.Mieszakam takze w Uk i takze mysle o powrocie.Tak wiec wiem jakie sa tu ceny ,a jakie w Polsce.Jednym slowem juz kilka razy przezylem szok po tym jak zakupielem dana rzecz,a nastepnie porownalem ceny z Polski....to naprawde byl SZOK.To prawda....takie produkty jak ubrania,sprzet RTV,AGD,czy samochody..to zupelnie inna relacja cenowa niz Poland.Tak wiec w ilosciach hurtowych byloby to jeszcze tansze,lecz wymaga wiekszej inwestycji jak wiadomo.Trzeba znalesc odbiorcow,producentow-sprzedawcow,kupic dostawczaka i smigac z Polski do Uk i spowrotem raz na jakis czas.Wiesz...mysle,ze to moze wypalic..i to calkiem niezle...sam sie tym interesuje wiec takze popytam,poczytam,podowiaduje sie w miare moich mozliwosci....funt spada na leb i mysle ze ten biznes by sie utrzymal do czasu wprowadzenia euro w Polsce,gdzyz pozniej ciezko powiedzic co bedzie,bynajmniej ja nie przewidze.Co do sprowadzania markowych produktow..nie wiem jak to jest ustalone prawnie,nie wiem jak to na tych granicach.....z przewozem itd...coz.....trzeba popytac:)
Pozdrawiam
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Sklep odziezowy czy hurtownia?": - Sklep odziezowy na wsi - Sklep Odzieżowy - Sklep Odzieżowy PKD - sklep odziezowy - e-sklep odzieżowy
• Strona 1 z 1
|
|