witam
podroby to mozna z wloch sciagnac ale handlowanie nimi jest nielegalne
jakby co to dochodza chyba do 10 euro za szt
pozdrawiam
|
Sklep Odzieżowy - Otwarcie - Prosze o porady - Doświadczenie |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
witam
podroby to mozna z wloch sciagnac ale handlowanie nimi jest nielegalne jakby co to dochodza chyba do 10 euro za szt pozdrawiam
Odświeżam moj temat: Juz mam sporo zalatwione. Towar zwiozlem z Belgii z jednej z tamtejszych hurtowni. Niestety mam tylko rachunek czy to wystarczy ksiegowemu zeby mogl wykazac to? Druga sprawa to mam juz Wpis do Ewidencji, Regon, teraz staram sie o NIP nie mam konta bankowego i babka powiedziala ze narazie nie musze miec bo wybralem rozliczenie Ryczaltowe. Teraz wlasnie nie wiem kiedy udac sie do ZUSu wtedy kiedy wystawie pierwszy rachunek czy jak to jest? Nie wiem co dalej robic.
Witaj ja również jestem w trakcie szukania hurtowni z ładnymi ale niedrogimi ciuchami do sklepu..który niedługo otwieram...
Oleyy a mozesz mi podać (jezeli to nie jest tajemnicą )skąd w Belgii ściagnełeś te ciuchy???a co myslicie o Anglii?? macie moze akies namiary, strony internetowe? Mnie w sumie interesowałyby właśnie te podróbki dior chanel itd...wiem że wiele sklepów sprzedaje podróby..czemu to jest zabronione?? jezeli sprzedaje się nie po tak wysoki cenach jak orginał to przeciez logiczne jest ze to podróbka..?? też cos wiecej dowiedziałabym sie na temat tej działalności???
Moge dac Ci adres pod warunkiem ze ty mi dasz jakis swoj kontakt. Jesli sie dowiesz gdzie te podroby mozna dostac (tureckie i nie tylko bo sa tez i wloskie) to daj znac. W moim sklepie nie bede mial podrobek ale potrzebuje miec do tego dojscie poniewaz za to dostane adres we Wloszech z oryginalami :) tzw. reakcja lancuchowa ;)
jesli chodzi o podrobki to faktycznie handel nimi jest nielegalny. Mozna dostac niezla kare za cos takiego. Logiczne czy nie fakt jest taki ze mozna wpasc w niezle dlugi za handel takimi rzeczami :)
Odswiezam moj temat po raz kolejny! Moze komus sie przydadza moje informacje. Otoz wlasnie wrocilem z podrozy (mozna powiedziec ) po Polsce ;) . Bylem na Stadionie w Warszawie w Wólce Kosowskiej, okazuje sie, ze tam chinszczyzna sama. Dla mojego butiku takei ciuchy nie maja miejsca. W Łodzi juz lepiej, ale i tak lepiej jechac chyba po towar za granice. W niedziele (handlowa) prawdopodobnie otwarcie!
Jezeli chcesz sprowadzac towary z uni zalatwiasz sobie NIP europejski z dopiskiem PL? Moja firma od dzisiaj prawnie dziala i moge juz sprzedawac. Tylko moj problem polega na tym, ze nie mam za bardzo gdzie sprzedawac bo nadal zalatwiam. A ciuszki kupuje w Łodzi.
witam!
Od 1 czerwca będę miała box na wgo w Poznaniu ( nr boxu 149 hala A piętro) z odzieżą damską i młodzieżową,ciuszki są szyte przez moją firmę więc są niepowtarzalne i wysokiej jakości , mój e mial :evastyle@o2.pl zapraszam i pozdrawiam!
Witam wszystkich!
Jestem w trakcje zakałdania firmy i planuje otworzyć sklep z odzieżą dla młodzieży. Chciałbym się Was zapytać czy kupując ubrania np. w Tuszynie możne je bez problemu sprzedawać w sklepie? Pozdrawiam
z tego co wiem to tak :)
Witam wszystkich.
Wlasnie zabralam sie do zalatwien zwiazanych z otwarciem butiku z odzieza ekskluzywna Versace Dior GFF Vlentino itp..rowniez inne wloskie marki,mam juz wiele kontaktow,aczkolwiek z mila checia wymienie sie ...od przybytku glowa nie boli,tu zwracam sie do pana ,ktory juz otworzyl sklep i sprowadzil towar z Belgii,prosze o kontakt mysle ze mozemy jakis trade zrobic:)POZDRAWIAM moj @ to eleeectra@vp.pl
Jeśli jest ktos zainteresowany odzieza sportową (Nike, Reebok, Puma, Adidas) to prosze sie odzywac. Towar w 100% oryginalny - koncowki kolekcji z sieci sklepow sportowych w UK.
Pozdrawiam
można prosić o więcej informacji na gg- 3370568 :)
Witam.
Nie zakładałam nowego tematu na forum, ponieważ akurat ten wątek dokładnie pasuje do moich pytań. Postanowiłam otworzyć sklep odzieżowy. Z założenia będzie to sklep z odzieżą damską ale taką bardziej elegancką jak by to nazwać "biurową", spodnie, spódnice, marynarki, komplety, bluzki itp. wszystko raczej stonowane ale nie takie, jak niektórzy nazywają "babkowe" i nie takie wypisane i wymalowane, typowe młodzieżówki. Myślę, że po tym co napisałam potraficie wyobrazić sobie o co chodzi, więc dalej. Będą to ubrania wyłącznie polskich producentów w rozsądnych cenach. Jako miejsce zaopatrzenia wybrałam Tuszyn i Ptak. Robiłam rozeznanie w swoim mieście (30 tys. mieszkańców) i zauważyłam że sklepów w takim stylu jest najmniej więc stąd pojawia się moje pytanie kierowane głównie do osób prowadzących sklepy tego typu lub mających podobne pomysły. Oczywiście wszystkie rady są mile widziane. Jaki jest powód takiej sytuacji? Czy tego typu ubrania sprzedają się najsłabiej? Może w innych miastach jest inaczej? Czy dobrym rozwiązaniem będzie wprowadzenie to takiego sklepu torebek, pasków, rajstop? Jeszcze jedna sprawa, a mianowicie dotacje z UE, podkreślam nie z Urzędu Pracy ponieważ w momencie otwarcia działalności nie będę osobą bezrobotną. Proszę nie odsyłać mnie do innych działów ani nie kazać szukać w google, gdyż to już przerobiłam. Interesuję mnie rzeczywistość, nie teoria. Czy są na tym forum osoby, które otrzymały jakieś dofinansowanie z UE na otwarcie takiej działalności jak moja, konkretnie sklep odzieżowy? Jeśli tak to bardzo proszę o porady. Pozdrawiam. P.S. Jeśli by kogoś to interesowało, jako formę opodatkowanie wybrałam ryczałt (3% od przychodu więc podatek malutki), nie rejestruję VAT-u do momentu przekroczenia limitu(chyba, że będzie to konieczne przy jakichś dotacjach), kasy fiskalnej, do momentu limitu, też nie zamierzam kupować, lepiej wydać 1200 zł na towar :)
Producent odzieży damskiej nawiąże współprace ze sklepami odzieżowymi (przedstawicielami handlowymi)w całej Polsce.Zapewniamy ciekawą odzież damska i młodzieżową -oryginalne wzory i tkaniny.Towar sam sie sprzedaje:)Bliższe informacje na priv.
ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY!!! Iwona Kwiatkowska
|
|