|
Sklep Odzieżowy - strona 4 |
Sklep Odzieżowy
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Niestety nieobowiązuje.
Oczywiście, że obowiązuje ale kupując towar widzisz jego wady i je akceptujesz.
Ale czy z prawnego punktu widzenia mozna taki towar zareklamowac?
z prawnego punktu widzenia mozna zawsze wszystko zareklamowac
pytanie tylko czy skutecznie jesli wiesz o wadzie i akceptujesz taki towar ,to reklamacja jest bezprzedmiotowa jesli np kupjesz buty bez sznurowadeł i na to masz obnizona cene to nie mozesz przyjsc za pół roku i skarzyc sie ze ci buty spadaja ale jesli odpadła podeszwa ( czyli nie to co było podstawą przeceny i nie to było wadą ) to masz prawo do reklamacji skutecznej i wymiany na sapogi bez sznurowadeł
dziekuje za odpowiedzi .Nurtuje mnie jednak to pytanie.czyli nie ma mozliwosci zareklamowania takiego towaru.ale jak w razie czago udowodnic ze w czasie sprzedazy nie bylo sznurowek a albo ze podeszwa nie odpadala jezeli klient przyjdzie po pol roku z taka reklamacja co sprzedawca ma na usprawiedliwienie przeciez nigdzie nie jest napisane z jaka wada kupilosmy towar
jesli kupjesz towar z przeceny niepełnowartościowy za okazyjną cenę ,to chyba wiesz co robisz
przeciez kupując buty za 1zł z odpadajacą podeszwą ,nie mozna przyjsc za pół roku i powiedzieć wymiencie mi na nowe ,dobre bo podeszwa odpada wyprzedaze i outlety maja to do siebie ze sprzedaje sie towar tanio byle sie go pozbyć taka jest idea przeceny no chyba ze ktos sprzedaje towar który wart jest 100zł , na szybach napisze 200zł i przecena na 150zł a wariatki leca na szpoping bo jest przecena powazna firma wie dlaczego robiła przecenę i czy ta wada to wada której nie było czy też przyczyna przeceny i wyprzedaży i nie bedzie unikać uznania reklamacji a jak trafisz na krętacza to i towaru kupionego po normalnej cenie nie beda chcieli wymienic na wolny od wad wszystko zalezy nie tylko od prawa ale i od ludzi
Ja jak sprzedaje klientowi towar z wada i obnizam mu na nia cene to opisuje wade na paragonie np. Daje mu paragon fiskalny i pisze na nim, ze zamek w kurtce jest zepsuty.
W takim wypadku ustrzegam sie przed takimi klientami, ktorzy przychodza wlasnie za pol roku reklamowac wade na ktora zostala obnizona cena bo jak wiadomo podstawa reklamacji jest paragon fiskalny. A na nim wszystko ladnie pisze:-)
Witam wszytkich serdecznie..
Znalazłem się na tym forum nie przez przypadek od dłuższego czasu zastanawiam się nad otwarciem sklepu odzieżowego.Jak wszyscy wiecie każdy młody człowiek (mam 23 lata) chciałby dążyć do własnego celu.Prosze o pomoc ponieważ nie wiem od czego mam zacząć.Jest kilka sklepów tego rodzaju w Polsce, a dokładnie chodzi mi o New Yorkera.Co trzeba zrobić by postarać się o taki sklep w swoim mieście, z kim nawiązać kontakt. Wiem że nie mogę sam otworzzyć takiego sklepu bo wiążę się to z konsekwencjami prawnymi. Proszę o pomoc w tej sprawie Pozdrawiam
Witam, juz w tym tygodniu pewnie złoże papiero do PUP na dotacje. Chce otworzyć sklep odzieżowy z oryginalna sportowa odzieżą nike adidas reebok puma. Będą liczne promocje, z poczta sie dogadam to ulotki beda roznosic. Mam juz kontakty do hurtowni, ceny hurtowe niższe od cen w moim miescie o okolo 65%. Do tego kredyt 20 tys zl i trzeba bedzie ruszac bo zyc jakos trzeba. Teraz jeszcze tylko brak lokalu ale mysle ze cos sie znajdzie. Teraz pytanie, czy ktos zna firmy ktore sprzedają meble do sklepow odzieżowych? I moze ktos by zaproponowal jakies hurtownie z tymi ciuszkami hm... a i jesli sie uda to po roku wprowadze też buty i jakies tam rozne gadzety czapeczki etc. Hm co wy na to? Jak teraz wyglada biznes oryginalna odzieza? Dodam ze jedynym konkurentem w moim miescie (20 Tys mieszk) jest jeden przedstawiciel PUMA i ma głownie buty, niewiele ciuchow. Jest jeden wrangler i jeden salon z oryginalna odzieza ale to outlet. Dodam jeszcze ze marża bedzie tak 40-50 %, zeby potem bylo z czego promocje robic i spuszczac z ceny.
mam swoja marke i troszke inna branza bo sukienki i meska odzierz ale jak chesz znajde ci sportowe z moja lub twoja marka , te same takniny i styl co najbardziej znane , nie kopie ale podbne, jednak inne
tanio a to jest wazne, i lokacja kjest super wazna, najlepiej blisko duzego konkurenta i blisko dworca Piotr
U mnie w miescie jesli chodzi o odzież taką nie markową to jest tego pelno, ale jesli chodzi o markowa to każdy zdziera z ludzi. Dlatego tutaj bardziej sie opieram.
nasza jest markowa i jakoscia nie ustepuje najlepszym a ceny musisz zobaczyc
Piotr
sklep odziezowy... przedzial wiekowy 20-40 lat.... konkurencja sa 2 wieksze sklepy ale drogie.... kilka malych sklepikow w ktorych jest maly wybor (tylko bluzki).. i 5 lumpeksow... co wy na to...?
mam na to 20 tys... + 10 tys ewentualnego kredytu zeby zrobic bajer w sklepie....... mam na mysli wystroj cos na wzor sklepow z markowymi ciucami...tylko odziez tansza.. bazarowa.....
Witam, mieszkam w miasteczku ktore liczy ok 20 tys mieszkancow kolo krakowa i chcialam sie dowiedziec czy oplaca sie otworzyc sklep odziezowy, jezeli tak to jak sie do tego zabrac??
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|