|
Sklep odzieżowy |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
chciałbym założyć własny biznes np. sklep odzieżowy jakiś firmowy albo normalny. czy ktoś mi podpowie jakie koszty bedą poniesione w związku z otwarciem owego sklepu??.dodam też że mieszka w małej miejscowości o 20 tys mieszkańcow i który z asotymenów bedzie opłacalny w moim miasteczku??proszę o podpowiedz
W mojej rodzinnej miejscowości jest ok 15 tys mieszkancow.. Najlepszym firmowym sklepem jest Wedan połączony z IML.... i to nie jest zła opcja. Dowiedzieć jak to jest z BigStarem i CroppTownem.
U mnie w miasteczku na BigStara nie zgodzili sie bo za malo ludzi.. a poza tym do tych firmowych sklepow sa duze wymagania co do lokalu (duze okna w miejscu o duzym przeplywie osob itd) .... Plus - towar ci na sklep daja a placisz jak cos sprzedasz ... a minus lokal musisz urzadzic tak jak oni chca i to za wlasna kase... Ja bym proponowal wynajac jakis lokal, jakos fajnie odmalowac i wprowadzic tam IML, wedana, viper, i jakies stoisko z atlantic ?? ... nie wiem jak daleko od twojej miejscowosci jest jakies wieksze miasto..... to tez ma znaczenie... Pozdrawiam :cool:
moje miateczko miesci sie 120 km od szczecin a 80 od koszalina, 80 szczecinka a 80 piły także daleko jest do większych miast.
Własnie doczytalem sie ze BigStar otwiera sie tylko w miastach powyzej 30 tys mieszkancow... dlatego odpada....
Moze tego CroppTowna ? Tylko ja tez nie wiem czy to nie bedzie zbyt male miasto.... niestety :cry: Sproboj cos z Wedanem (http://www.wedan.com.pl/kontakt.html) zadzwon i zapytaj jakby wygladala współpraca z nimi i IML (http://www.iml.com.pl) Wydaje mi sie ze te marki mają niezle ciuchy i ceny tez nie sa wysokie.... No i jakis maly stojak z bielizną Atlantica ... powinno byc OK :wink:
słuchaj, moim zdaniem (nie jestem ekspertem,dopiero jestem w fazie realizacji swojego 1 biznesu) to nie możesz tak sobie wymyśleć że cropp town, zrób jakieś badania marketingowe, rozejżyj się w ciuchach jakiej firmy chodzi najwięcej osób w twoim mieście, ważne jaka jest sytuacja finansowa tych osób, zrób ankietę dotyczącą markowych i niemarkowych rzeczy, ważne czy dużo młodzierzy jest w twoim mieście, cropp town np to głównie marka dla młodych ludzi, gdzie teraz kupują ciuchy, czy jeżdżą do jakiegoś innego pobliskiego miasteczka czy kupują częściej na jakimś bazarku?, a macie w swoim miasteczku jakiś klub?, dyskotekę lub coś w tym rodzaju (np jakiś pub z bilardem czy coś w tym stylu) ?
Pochodze z podobnej miejscowości .... male miasto, ok 60 km od Wrocławia. W samym miescie nie ma dyskoteki (jest 12 km dalej) i widze jak tu zycie wyglada...
Mieszkaja tu w wiekszosci mlodzi ludzie do 18-tego roku zycia... oraz dorosli no tak po 30 stce.... i nie trzeba zadnych badan marektingowych zeby to zauwazyc. No i teraz szukamy grupy docelowej naszego biznesu. Ludzie dorosli na bank nie ubiorą się w Croppie ani w wedanie ani w IML bo oni albo sobie pojada na zakupy do duzego miasta albo pojdą na targ. Wiec moim zdaniem nalezy skupic sie jednak na ciuchach dla mlodziezy .... Jezeli dobrze rozumiem to wokol tego miasta jest wiele wsi wiec wezmy tez pod uwage ze to tez sa nasi potencjalni klienci. Zeczywiscie ... To jest za male miasteczko na Croppa... Ale podtrzymuje pomysl z IML i Wedanem... Są tam naprawde dobre i modne ciuchy i nie sa drogie... Poza tym mlodzi ludzie nie kupują ciuchow tylko po to zeby sie w nich na dyskotece pokazac... a te dwie firmy sa uniwersalne.. tam kazdy znadzie cos dla siebie i mlodszy i starsi.... Jezeli w miescie jest malo tego typu sklepow to powinno sie udac.... ale mozesz popytac znajomych jakie ciuchy by najchetniej kupili w Twojej miejscowosci.... itd. pozdrawiam :grin:
witam.
Chciałbym otworzyć w moim mieście sklep z firmową odzieżą myślałem nad cropp. W moim mieście sa takie sklepy reporter, haus, diverse, bigStar, wrangler, americanos, oxide no i adidas reebook itd. (przepraszam jeśli przekręciłęm nazwy sklepów) jeśli nie cropp to jeszcze jaki sklep mógł bym otworzyć?? wiem że mają sporo klientów bo jestem jednym z nich. Prosze o pomoc Pozdrawiam Damian
W tym mieście jest 30 498 tyś. mieszkańców + jeszcze z okolicznych miejscowości. A może H&M??
Spróbuj firmy PEAAN- odzież młodzieżowa. Mam kilka bluz tej firmy i są ok. Pozdrawiam
i jeszcze jeżeli chodzi o jakąś bieliznę np.Atlantic to tez nie jest głupi pomysł...
Oczywiście w mieście ponad 30 tyś. Zastanawiam się nad Troll i CroppTown co prawda jest taki sklep ale jak narazie tylko letni w namiocie. Wpisałem się do rejestru franczyzowego. Poradźcie coś mi.
|
|