|
SKLEP ODZIEZOWY ZARA, ATMOSPHERE |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
czy ktos moze mi cos doradzic na ten temat?? za kazda informacje bede dozgonnie wdzieczna ;)) jakiej wielkosci musi byc miasto, zeby dostac pozowlenie na otworzenia takiego sklepu ?? Jaki bylby mniejwiecej koszt otwarcia ?? Czy odzież musze kupic sama czy place dopiero po sprzedazy jej ??
niestety nie masz szans na otworzenie sklepu Zara. sama chcialam to zrobic wiec zadzwonilam do nich. Tam szefostwo powiedzialo mi, ze to oni sami decyduja o otwarciu sklepu i niestety franczyza nie wchodzi w gre. pozdrawiam
dzieki za jakze mile wiesci ;) a wiec w takim wypadku podejrzewam ze atmosphere i firmy z nieco wyzszej połki maja podobne zasady ... :)
prawdopodobnie tak;). No, ale trzeba szukac dalej:)
to chyba zaczne kupywac na chinskim targu :P :P
a musi byc sklep z odzieza?
oczywiscie ze nie musi :) chcialabym otworzyc swoj wlasny biznes, ale sama do konca nie mam jeszcze pomyslu
a skad jestes?
z chrzanowa :)
atmosphere to marka wlasna angielskiego supermarketu PRIMARK, bardzo taniego.rowniez ubrania atmosphere sprzedawana tam sa baaardzo tanie. Cos jak tesco i cherokee.
ja prowadzę hurtownię z odzieżą typu outlet: zara ,mexx ,morgan ,naf naf i inne. moimi klentami są osoby prowadzące sklepy z taką właśnie nową, ale z poprzednich sezonów odzieżą lub handlujące na allegro. sprawa prosta!!! mogę pomóc. napisz jaki lokal to wyliczę ci koszty wyposażenia i zatowarowania. ..a tym samym zdobędę może kolejny sklep i klienta do zaopatrywania:) pozdrawiam.
siema medical skąd jestes
ja mam zamiar handlowac odzieżą i szukam hurtowni ile trzeba zainwestować w towar żeby otworzyć mały sklepik? i jak u ciebie się kupuje pakowane w workach czy wybiera sie z wieszaka to co sie podoba
zależy od dostawy i firmy raz jest partia,że idzie na sztuki i można sobie wybrac ale najczęściej są to gotowe pakiety(w workach po ok 10kg),oczywiście możesz obejrzec każdy worek-pakiet i zadecydowac ,który ci odpowiada. koszt takiego towaru to od 30 do 40 zł\szt na kilogramy wychodzi tak samo(90-130 zł/kg). taki mały 25m. sklepik outletowy zatowarujesz na pierwszy raz za 8-10 tyś, wyposażenie (system rurowo kulowy na tem metraż kupisz za 1 tyś. za okolo 10 tyś zaczynasz! marża średnio od 50 do 150% ale to zależy od punktu i klienteli. jestem z łódzkiego:)
medical: tak z ciekawości - gdzie dokładniej jest ta Twoja hurtownia? :)
piotrków trybunalski
|
|