Witam
Więc wynająłbym lokal o powierzchni max 40 m2 w mieście o którym myslę 70 tyś.miesz.
Na ścianach zamontowałbym tablice gdzie umieszczałbym ogłoszenia typu:
(praca dam,szukam),(nieruchomości sprzedam,kupię ,wynajmę),(usługi wszelakiego rodzaju-jestem wykonawcą ,poszukuje wykonawcy,budowlane,komputerowe itp),(sprzedam samochód,komputer,rower,telefon itp),(oddam za darmo) oczywiście te ostatnie bezpłatne i wiele innych+jakiś regał na gazetki reklamowe np:salonów meblowych,marketów,banków itp
Ogłoszenia znajdowałyby się na specjalnie przygotowanych kartkach ogłoszeniowych o wymiarach około 8 na 14 cm,dla firm które chciałyby zamieścić wieksze ogłoszenia oferowałbym druk A4 mój lub ich własny.
Na początek przez około 1 do 1.5 miesiąca przyjmowałbym ogłoszenia za free (celem rozreklamowania sklepu) a także zamieściłbym reklamę w lokalnej gazecie jest to tygodnik i na stronach intrnetowych miasta (ogłoszenia za free) gdzie jest ich setki ,ale nie każdy ma do tych ogłoszeń dostęp (brak komputera,internetu itp)
Wydrukowałbym ulotki reklamowe które rozmieściłbym klatkach blokowych na słupach ogłoszeniowych a także rozniósłbym po firmach gdzie w tym samym czasie mógłbym odebrać ogłoszenia.
Cena zamieszczenia małego ogłoszenia 4 zł na dwa tygodnie ( myślę że to taniocha i kazdego byłoby stać) a większych typu A4 35-40 zł
koszty poczatkowe:
wynajem lokalu 800-1000 a może taniej
DG 800 zł
jakiś stolik i krzesło posiadam
wydrukowanie ulotek i ich rozwieźenie 200-500 zł
ogłoszenia stałe w prasie około 80-150 zł
prąd max 50-70 zł
Koszty stałe około 2000 zł więc na same koszty musiałbym mieć 500 drobnych ogłoszeń w miesiącu
pomijam firmy a myślę ,że zainteresowanie byłoby spore.
Co myślicie czy ma prawo bytu taki sklep?
Czy chcielibyście kiedykolwiek zamieścić ogłoszenie w takim sklepie lub go odwiedzić ?
Nieliczę na zysk przez pierwsze 3-4 miesiące, ale może to być dochodowy interes.
Proszę o komentarze
Pozdrawiam
I jeszcze jedno, jeżeli byłoby zainteresowanie założyłbym stronę internetową gdzie zamieszczałbym wszystkie te ogłoszenia