|
Sklep onile z elektronika |
Sklep onile z elektronika
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
czesc wam szukam porady od jakiegos czasu mam w planie zalozyc sklep w internecie mianowicie ma to byc sklep z elektroniką a w tym sklepie maja byc Telefony a jak dobrze pujdzie to jeszcze cos doloze jak narazie to tylko telefony szukam kogos kto takie cos robi lub mial jakis kontakt i powiedzial by mi troche o tym powiem tak mam taki plan zeby zrobic wlasna strone wsadzic tam pierwsze wszystko o telefonach czyli tak Opis i Recenzje do tego dodac forum a potem zalozyc sklep wszystko mam juz obmyslone jak to wszystko zrobie ale mam niepewnosc czy to jest dobry pomysl i czy sie oplaca
Sprawdź jaką masz konkurencję i czy jesteś w stanie z nią konkurować pod względem:
- ceny - jakości - ilości produktów. Wtedy przygotuj sobie chociaż wstępne zestawienie kosztów... a potem policz ew. zyski. Jak to zrobisz to wtedy podejmij decyzje czy warto?
Biznes opłacalny, ale podejrzewam, że będzie ciężko się przebić, ponieważ jest bardzo duża konkurencja w tej branży.
Witam
Prawdopodobnie chodzi o sklep GSM? Generalnie pomysł dobry i dochodowy, ale moim zdaniem najlepiej można wyjść na sprzedaży akcesoriów do komórek a same telefony traktować jako dodatek. Podam przykład. Ładowarka do telefonu, nie oryginalna, kosztuje ok 2,5zł brutto a przy dobrych wiatrach i kontaktach kupisz nawet za mniej niż 2zł. Natomiast idziesz do sklepu stacjonarnego to koszt minimum 10zł czyli przebitka pięciokrotna! Oczywiście płaci się podatki, wynajęcie lokalu też kosztuje i jakiś pracownik też by się przydał. Natomiast ty będziesz miał tą przewagę że działając w internecie nie płacisz za wynajem lokalu, jakiś skromny magazyn można zrobić w domu lub kupować towar od razu w hurtowni w mniejszych ilościach jak będziesz miał dobry układ. Tylko że działając w necie klient musi do ciebie jakoś trafić, bo z ulicy nie przyjcie:) wiec podstawą jest dobra domena internetowa, chwytliwa, jasno kojarząca się z branżą w której się działa oraz łatwa do zapamiętania. Ważny jest też czynnik wpisywania adresu z głowy, tzn chodzi mi o przypadki że ktoś nie zna twojej firmy natomiast wymyśli sobie jakiś adres w głowie i go wpisze w przeglądarkę, bez szukania w google np. gsmshop'pl pozdrawiam
Przy dobrych wiatrach kupisz za 2 zł a na allegro ładowarki sprzedają się po 1 zł. Człowieku allegro jest tak tanie, że nie masz szans zarabiać rozpoczynając teraz interes. Moja dobra rada - zapomnij.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Sklep onile z elektronika": - Sklep internetowy elektronika - sklep w internecie z elektronika - sklep z głośnikami i elektroniką samochodową - Sklep z tanią, chińską elektroniką - Sklep internetowy z elektroniką (i nie tylko)
• Strona 1 z 1
|
|