|
Sklep papierniczy |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Napiszcie proszę, czy wg was z takiego sklepu utrzymają się 2 osoby. Chcę otworzyć papierniczy w dzielnicy, na której mieszka 40tys. ludzi, są 3 szkoły i dwa przedszkola. Konkurencją są umieszczone na obrzeżach 2 markety. Ja myślę o umieszczeniu sklepu w samym centrum mojej dzielnicy. Dodam, że papierniczego nie ma, co też trochę mnie dziwi. Dlaczego nikt nie wpadł na taki pomysł dotąd? Może to nieopłacalne? Co myślicie?
u mnie jest 40 tyś i co otwarli sklep papierniczy to go zamkli prym wiedzie tylko jeden reszta pada. live is brutal
Radził bym najpierw dobrze sprawdzić rynek... Zacząłbym od tego, żeby zorientować się w kwestii sklepików szkolnych. Może być tak, ze wszystkie najpotrzebniejsze artykuły papiernicze są kupowane w szkole.
Obeznaj sie w terenie , odwiedz te wieksze sklepy i zorientuj sie czy maja duzo towaru czy tylko pulke z tanimi zeszytami i dlugopisami , tak jak ktos juz powiedzial zobacz tez na towar w sklepiku szkolnym , ale w wiekszosci to nie uczniowie kupuja sobie sami przybory szkolne i zeszyty tylko rodzice dlatego jezeli nikt jeszcze nie zrobil takiego pomyslu to sie spiesz :) Ja mieszkam na 7 tysiecznym osiedlu gdzie jest jedna podstawowka i przedszkolne a w papierniczym zawsze ktos cos kupuje , postaraj sie tez o jakies zabawki dla dzieci , nalepki itp ..moze nawet plyty cd tanie :)
Zgadzam sie ze Spire.
Malym ludzikom wszystkie przybory(przewaznie) kupuja opiekunowie! Ci starsi kupuja sobie sami ale wiadomo ze raz kupia w sklepiku szkolnym, drugi raz w papierniczym na osiedlu, gdzie im bezie wygodniej. Jak beda mieli papierniczy pod nosem to po co maja latac na obrzeza! Wez pod uwage jeszcze sklepy spozywcze bo z reguly one tez maja zeszyty,dlugopisy itp. Pzdr [ Dodano: Czw Kwi 13, 2006 3:13 am ] Jeszcze jedno :smile: Prowadzac taki sklep na terenie gdzie znajduja sie 3 szkoly i 2 przedszkola mozesz dodatkowo zlozyc oferty tym placowkom z jakimis rabatami itp. Dodatkowo w takim sklepie, majac nieopodal 3 szkoly i 2 przedszkola mozesz zamawiac jakies podreczniki dla uczniow, dogadasz sie ze szkolami i wtedy to juz masowo. Tak prosperuje w moim miescie sklep papierniczy!
Dziękuję Wam bardzo, podnieśliście mnie na duchu. Mam nadzieję, że mi się uda.... coś w końcu.
|
|