|
Sklep papierniczy |
Sklep papierniczy
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Napiszcie proszę, czy wg was z takiego sklepu utrzymają się 2 osoby. Chcę otworzyć papierniczy w dzielnicy, na której mieszka 40tys. ludzi, są 3 szkoły i dwa przedszkola. Konkurencją są umieszczone na obrzeżach 2 markety. Ja myślę o umieszczeniu sklepu w samym centrum mojej dzielnicy. Dodam, że papierniczego nie ma, co też trochę mnie dziwi. Dlaczego nikt nie wpadł na taki pomysł dotąd? Może to nieopłacalne? Co myślicie?
u mnie jest 40 tyś i co otwarli sklep papierniczy to go zamkli prym wiedzie tylko jeden reszta pada. live is brutal
Radził bym najpierw dobrze sprawdzić rynek... Zacząłbym od tego, żeby zorientować się w kwestii sklepików szkolnych. Może być tak, ze wszystkie najpotrzebniejsze artykuły papiernicze są kupowane w szkole.
Obeznaj sie w terenie , odwiedz te wieksze sklepy i zorientuj sie czy maja duzo towaru czy tylko pulke z tanimi zeszytami i dlugopisami , tak jak ktos juz powiedzial zobacz tez na towar w sklepiku szkolnym , ale w wiekszosci to nie uczniowie kupuja sobie sami przybory szkolne i zeszyty tylko rodzice dlatego jezeli nikt jeszcze nie zrobil takiego pomyslu to sie spiesz :) Ja mieszkam na 7 tysiecznym osiedlu gdzie jest jedna podstawowka i przedszkolne a w papierniczym zawsze ktos cos kupuje , postaraj sie tez o jakies zabawki dla dzieci , nalepki itp ..moze nawet plyty cd tanie :)
Zgadzam sie ze Spire.
Malym ludzikom wszystkie przybory(przewaznie) kupuja opiekunowie! Ci starsi kupuja sobie sami ale wiadomo ze raz kupia w sklepiku szkolnym, drugi raz w papierniczym na osiedlu, gdzie im bezie wygodniej. Jak beda mieli papierniczy pod nosem to po co maja latac na obrzeza! Wez pod uwage jeszcze sklepy spozywcze bo z reguly one tez maja zeszyty,dlugopisy itp. Pzdr [ Dodano: Czw Kwi 13, 2006 3:13 am ] Jeszcze jedno :smile: Prowadzac taki sklep na terenie gdzie znajduja sie 3 szkoly i 2 przedszkola mozesz dodatkowo zlozyc oferty tym placowkom z jakimis rabatami itp. Dodatkowo w takim sklepie, majac nieopodal 3 szkoly i 2 przedszkola mozesz zamawiac jakies podreczniki dla uczniow, dogadasz sie ze szkolami i wtedy to juz masowo. Tak prosperuje w moim miescie sklep papierniczy!
Dziękuję Wam bardzo, podnieśliście mnie na duchu. Mam nadzieję, że mi się uda.... coś w końcu.
Witam! Ostatnio z mężem wpadliśmy na pomysł otorzenia sklepu papierniczego. Oświeciło nas gdy po raz kolejny przechodziliśmy obok, od bardzo dawna, zamkniętego sklepu. Wspominam ten sklep bardzo miło, było tam wszystko co potrzebne. nie dawno zamknęli ksiegarnie ktora pelnila tez funkcje takiego sklepu, wiec konkurencji nie ma. myslelismy o tym by bylo tam ksero, no i oczywiscie tani towar. co sadzicie o tym pomysle? czy taki sklep ma szanse przetrwac? wspomne ze moja mama, ktora jest babcia, czesto narzeka ze nie ma w okolicy papiernika, bo nawet olowka nie ma gdzie kupic i takze wspomina ten "nasz"sklepik.
Nikt nie jest w stanie ocenic tego czy ten biznes sie utrzyma? sami eksperci...
A pomyślałaś dlaczego są te sklepy zamknięte widocznie nie przynosiły zysku chociaż sam zastanawiam się dlaczego skoro nie ma w pobliżu konkurencji.
Z tego co mi wiadomo należał do młodej dziewczyny której życie potoczyło się nie za dobrze i dlatego został zamknięty, podobno jej matka zajmuje się tym lokalem, płaci czynsz i takie tam. jest tam nawet cały towar. na drzwiach dalej wisi kartka że nieczynne w dniach takich i takich. Myślimy że moze kobieta nie chciała tego sprzedac ze wzgledu na corke i na to ze moze ktos chcial zrobic tam cos innego,ale moze zechce to wynajac. w poblizu sa szkoly, gdyby wsawic tam ksero, mysle ze udaloby sie przywrocic swietnosc temu sklepowi. chce wiedziec co mysla o tym inni. pozdrawiam
Witam,
jestem nowy na forum i mam do was takie pytanko... co myślicie o sklepie papierniczym w centrum 50 tys miasta? nie wiem ile może kosztować pierwsze zatowarowanie do takiego sklepu ale meble na zamówienie u znajomego stolarza to koszt 3 tys zł trochę można wynegocjować od dostawców, wiadomo usługi ksero też by wchodziły w grę. Z tego co słyszałem dzienny utarg to jakieś 2500zł brutto czynsz za taki mały lokal to jakieś 1500zł ,rachunki i reklama to jakieś 2000zł marża na takie artykuły to jakieś 30% czy to może się opłacać?? Czy może lepiej sklep z artykułami metalowymi takie jak śrubki , nakrętki, gwoździe jakieś akcesoria hydrauliczne typu zawory itp...?? co o tym sądzicie???
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Sklep papierniczy": - kawiarnia czy sklep (np.papierniczy) - Sklep papierniczy, a uslugi - Sklep papierniczy czy zaklad fryzjerski ? - SKLEP PAPIERNICZY - JAKIE SĄ KOSZTY - Sklep papierniczy i handel w tej tematyce
• Strona 1 z 1
|
|