|
Sklep przy warsztacie |
Sklep przy warsztacie
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Firma
Autor
Wiadomość
Jak to załatwić? chcę w budynku którym mam warsztat zrobić sklep z częściami zachowując warsztat... Co mnie czeka? Muszę zakładać nową firmę czy tylko rozszerzyć kompetencje aktualnej...
Nie musisz zakładać nowej firmy. Wystarczy, że rozszerzysz prowadzoną już działalność gospodarczą - dopiszesz odpowiednią pozycję z PKWiU (koszt zmian to ok. 50 pln).
jestem na ryczałcie, i rozliczam się z tego co wpisze a tak muszę przejść na VAT? I wprowadzić kasę fiskalną? A i chciałbym aby sklep również był w internecie, to jeżeli potencjalnie mam go tu na miejscu to nie muszę rejestrować w internecie??
A i żeby zmienić nazwę firmy to muszę włóczyć sie po sądach??
Ile to kosztuje wydaje mi się że muszę przejśc się do : a) nazwa we wpisie do EDG b) Urzędy Skarbowe c) GUS d) ZUS e) bank f) ewentualne pieczątki to prawda?? Jeżeli tak to czy da się to jakoś obejść? Albo przynajmniej część rzeczy przez internet...
Sprawdź również podobne tematy:
- SKLEP Z CZĘSCIAMI SAM. NA WSI PRZY WARSZTACIE SAM.-WARTO?
- KARCHER - CZYSZCZENIE TAPICEREK PRZY WARSZTACIE SAMOCHODOWYM - Mam lokal po warsztacie. Co dalej?? - Zaplecze, magazyn, garaże w warsztacie. Koszty i wymagania - Sklep nocny przy PKP - Usługi a sklep internetowy przy DG - Sklep spożywczy przy 2 tys mieszkancow - Sklep internetowy przy działalności - Sklep przy salonie fryzjerskim Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|