|
Sklep rybny, smażalnia - strona 2 |
Sklep rybny, smażalnia
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
WITAM WSZYSTKICH !ZAMIERZAM OTWORZYĆ SKLEP RYBNY MOJA MIEJSCOWOŚĆ TO 4000TYŚ MIESZKAŃCÓW I CAŁY CZAS NAS PRZYBYWA ZE WZGLĘDU NA SUPER MIEJSCOWOŚĆ. SKLEP ZAMIERZAM MIEĆ PRZY GŁÓWNEJ DRODZE PROWADZĄCEJ DO OBWODNICY WIĘC MYŚLĘ ŻE TO SUPER POMYSŁ NA MAŁY BIZNES. Z CZASEM MYŚLĘ O SMAŻALNI 3 STOLICZKI I MOŻNA BĘDZIE SIĘ ZATRZYMAĆ NA DOBRĄ RYBKĘ!OSOBY KTÓRE MAJĄ TAKI BIZNES PROSZĘ O PARĘ RAD Z KĄT NAJLEPIEJ BRAĆ MORSKIE ,SŁODKOWODNE,WĘDZONE RYBKI,PRZETWORY TAKIE JAK SAŁATKI RYBKI MARYNOWANE ITD.MOŻE JESZCZE JAKIEŚ DOBRE RADY!AAAAAAAAAAA I JESZCZE JAKA POWIERZCHNIA NA TAKI SKLEP MINIMOM JAKIEŚ JEST I CZY KRATKA ŚCIEKOWA MUSI BYĆ ,2 WYJŚCIA CZYSTE ,BRUDNE,KAFLE NA JAKĄ WYSOKOŚĆ.Z GÓRY DZIĘKUJE ZA TE RADY I Z MIŁA CHĘCIĄ NAWIĄŻĘ KONTAKTY Z MIŁYMI OSOBAMI. ZLOTARYBKA
Przyznam szczerze, że sklepy rybne w centrum Katowic mają dosyć spore wzięcie. Nie chcę nic sugerować, bo może to będą złe sugestie, ale z tego co zauważyłem to głównym sposobem walki z konkurencją nie są ceny ale jakość. Wiadomo, że nieświeża ryba potrafi mocno zaszkodzić. Ale chodzi przede wszystkim o smak i wybór. Ryby w stylu po grecku, korzenne, w śmietanie to podstawa. Sałatki też są ważne. Wydaje mi się, że trafionym pomysłem byłoby też pieczywo (ale niewiele) + napoje, wszak po rybach człowiek spragniony.
witam, jestem zainteresowany tematem smażalni, mam kilka pytań, zwłaszcza o nakłady pieniężne i potrzebne urządzenia, dzięki z góry za odpowiedź
Witam wszystkich bardzo serdecznie,jestem tu pierwszy raz i z ciekawością czytam i analizuje wasze pomysły na własny biznes.
Mieszkam nad morzem i mam propozycję dla chętnych na założenie rybnego biznesu. Mam bezpośredni dostęp do świeżych ryb morskich(własna łódź rybacka,łowiąca bez zakazu unijnego przez cały rok) tj dorsz,flądra turbot,łosoś. Jeżeli masz pomysł jak u siebie sprzedać świeżą rybę prosto z morza bez pośredników napisz .Pozdrawiam zainteresowanych tematem
Witam,
Odkopię temat ze względu na brak interesujących mnie informacji. Jak ma się kwestia wymagań formalnych przy założeniu lokalu gastronomicznego jakim jest smażalnia ryb? Interesuje mnie działalność opierająca się na sprzedaży w lokalu z możliwością spożycia na miejscu ( przy barze, i symboliczna ilość stolików ) i dostawa zamówień do Klienta. Poniżej moje pytania: Jakie konkretnie pozwolenia muszę posiadać żeby wystartować? Jakie założenia musi spełniać lokal żeby można było w nim prowadzić działalność tego typu? W jakie wyposażenie muszę zainwestować? ( jakie przyrządy są konieczne do przyrządzania posiłków, co w praktyce jest niezbędne ) "mniej więcej" jakich nakładów finansowych mam się spodziewać przy uruchomieniu? Myślałem o założeniu smażalni ryb głównie słodkowodnych szczupak, karp, sandacz, pstrąg ( mam dostęp do świeżych ryb prosto z hodowli ) co o tym myślicie? Czy takie ryby cieszą się dużym popytem, czy należy pomyśleć o poszerzeniu oferty? Sama ryba oferowana była by w zestawach np. z frytkami i surówkami ewentualnie sosami, do tego serwowane były by sałatki, później ewentualne poszerzenie oferty o wina i piwo. Co o tym sądzicie? W okolicy rynek nie jest nasycony tego typu lokalami, w całym mieście około 4/5 żaden nie posiada strony internetowej. ( miasto powyżej 350 tyś mieszkańców ) nie chciał bym działać w centrum a w nazwijmy to zamożnej dzielnicy, w okolicy szkoła, dużo mieszkań wynajmowanych przez studentów ) Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam
wymogi dla smażalni takie jak dla każdego baru, idź do sanepidu, wszystkie Ci podadzą
http://www.sklep-rybny.eu
viola 63,jak się z tobą skontaktować?mam w planie zacząć interes rybny w gminie 5 tysięcznej.Nie wiem,czy warto.Jeśli ktoś chce doradzić,lub wyrazić opinię,to chętnie poczytam w zimowe długie wieczory.Na początek myślę o handlu,później może smażalnia-jak się uda cokolwiek z tego.Wiadomo,nikt nie chce tracić czegokolwiek zwłaszcza na starcie.Pozdrawiam.
Witam... planuje na wiosnę otwozy sklep Rybny w miasteczku 3.5tys ludzi dodatkowo 4.5tys w gminie ktora czesciowo tez zaopatruje sie w miasteczku... Jest to miasteczko w woj.pomorskim... zastanawia mnie jaki rozmach powinien miec taki sklep przy takiej licznie mieszkancow... jak sie promowac-nie ma u nas sklepu rybnego wiec pomyslalem, ze to bedzie dobry pomyslna biznesik.. chcialbym oprucz salatek ryb wedzonych swiezych i mrozonaych sprzedawac inne artyklulu spozywcze... narazie mieszkancow bedzie cieszko chyba przyzwyczaic do kupowanie ryb nie tylko w czwartek i piatek wiec myslalem ze bede proponowal dodatkowo najtanszy chclebek w miasteczku po przez sprzedaz chcleba bez zarobku(RESZTA PIEZCZYWA JUZ Z NORMALNYM NAZUTEM) w ten sposob chcialbym sciagac jak najwiecej klijetow do mojego rybnego zeby przy okazji ktos moglby sie skusic na rybke:D i inne artykuly spozywcze takie jak nabialy przyprawy konserwy moze troszke paczkowanej wedlinki-wlasciwie cala spozywka, tak aby ktos kto bedzie szedl do mojego sklepu dostal wszystko do rybki... jezeli chodzi o zwyczajna spozywke to jestem obcykany w cenach datach podatkach sposobie przechowywania ale jezeli chodzi o prawdziwy rybny ale taki w ktorym jak naj mniej bedzie sie marnowac to nie zabardzo wiem od jakiego asortymetu zaczac i w jaki sposob radzic sobie z ryba zeby bylo ok... jakie schodza salateczki jakie rybki najwiecej i co najwazniesz co jeszcze dobry sklepik rybny powinien na stanie miec i co najwazniesze ile to kosztuje... lokal bede wynajmowal... moze ktos wie miej wiecej jaki duzy potrzyebuje lokal??? ile metrow lady chlodniczej przy jakim towaze rybnym potrzebuje... jake rozwiazania... rady... szukam tez kontaktu z rybakami, z osobami chandlujacymi oraz rozwazacym ale rowniez z malymi churtownikami itp itd... napiszcie na poczte prosze ktoco wozi w jakiej cenie, moze ktos kto ma juz taki sklepik jak by zechcial sie podzielic swioimi doswiadczeniami przy otwarciu... moze ktos doswaitczony tez cos podpowie, czekam na sugestje, POMOC, oraz oferty!!! przepraszam za bledy i poZdrawiam zapraszam na priv
Stoiska handlowo-gastronomiczne nad morzem (Łazy k/Mielna), przy działającym ośrodku wczasowym wynajmę. Moduły 2,5 x 5 m lub wielokrotność. Usytuowanie - centrum miejscowości, przy głównej ulicy. Możliwość dzierżawy + camping mieszkalny 2 lub 4 osobowy. Faktury VAT. Kontakt: 601619301.
Temat umarł????
Witam chciałbym odświeżyć temat chciałbym otworzyć taki sklep rybny u nas w Pruszkowie (dodam że mamy tu tylko jeden w miarę dobry) na takie miasto nie ma możliwości aby ten interes nie wypalił .Prosiłbym już kogoś z doświadczeniem aby mi pomógł oczywiście nie za darmo jak mam w ten biznes wejść skąd wziąść dobry towar itp itd z góry dzięki pozdro
czy ktos wie jakie wymogo musi spelniac lokal i co musi bc na wposazeniu?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Sklep rybny, smażalnia - strona 2": - SKLEP RYBNY - Skleb rybny, sklep z rybami - interes - Rybny biznes - Staw rybny - smażalnia ryb
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|