Witam.
Mam taki pomysł,jako że mocno interesuje sie koszykówka a w moim miescie nie ma sklepu sportowego zajmujacego sie koszykowka wpadlem na pomysl zeby zalozyc taki sklep wlasnie w Moim miescie.
Mamy tutaj druzyne koszykowk i cale miasto nia zyje.
Ja sam jestem na rencie socjalnej z tytulu niezdolnosci do pracy mm wiec jzu NIP bo tego wymagal ode Mnie ZUS.
Pomysl na lokal na jego urzadzenie i wogole juz mam, od producentow odziezy sportowej i akcesoriow,mam juz nagrany towar.
Najwiecej problemow sprawia mi jednak to gdzie najpierw isc zarejestrowac dzialanosc.
Jako ze wymagaja tam adresu firmy to czy mam podawac adres wyanjomwanego lokalu czy moge podac adres zamieszkania?
Czy jako slep musze wystaviac faktury vat i oczywiscie go placic,bo gdzies slyszalem ze mozna vatu jakos uniknac,a Moimi klientami beda osoby ktorych nie interesuje odliczanie vatu bo w wiekszosci beda to pewnie mlodzi ludzie,albo nawet bardzo mlodzi ludzie.
Kolejne Moje pytanie to pytanie o rodzaj umowy dla pracownikow,potrzeba mi chociaz ze dwoch sprzedawcow plus magazynier.
Najtrudniejszym etapem bedzie pewnie zalatwianie Urzedowych spraw, prosze wiec o rade i pomoc.
Za Wszelkie Odpowiedzi Dziekuje.