|
Sklep spożywczy, sklep z firanami co otwierać? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam wszystkich moim pomysłem na biznes jest sklep, albo rzecz ogólnie ujmując handel. chciałbym abyście mi doradzili co jest bardziej opłacalne, na czym można więcej zarobić. mój pierwszy pomysł to otwarcie sklepu spożywczego z bardzo dużym asortymentem tzw. wielobranżowego, mieszkam w wiosce 1100 mieszkańców gdzie są 2 sklepy. pierwszy jest nie bardzo zaopatrzony i niezadbany taki rzekłbym wiejski, drugi sklep który jest w mojej miejscowości jest zaś bardzo dobrze zaopatrzony, zadbany, ładnie wymalowany, klimatyzacja, czysto, miła obsługa, świeży towar,widać że właściciel tego sklepu ma kasę ale jego sklep jest niesamoobsługowy tamten pierwszy zresztą tez. ludzie mieszkający w tej miejscowości nie są biedakami prawie każdy pracuje w mieście. moje pytanie jest takie czy mój, 3 sklep utrzymał by się w tej miejscowości i na jakie zyski mogę liczyć. czytałem wcześniejsze posty ale proszę o odpowiedz do tego konkretnego przypadku. kolejnym pomysłem na biznes jest sklep z firanami pościelą serwetami w mieście 6600 mieszkańców, tylko że już jeden taki sklep jest. co sądzicie może napisze ktoś kto prowadzi taki biznes, ile zarabia sie na 1 metrze firany i ile można zarobić na miesiąc albo w ciągu roku. przepraszam że tyle pytań ale wiecie chce aby ktoś kto sie zna mi doradził i przekonał, z góry dzięki powodzenia
Jeżeli większosć z tych ludzi pracuje w mieście ,to też pewnie tam robią zakupy,bo są tańsze ceny artykułów.Sklep samoobsługowy ,to zazwyczaj większe ryzyko kradzieży.
może ktoś pomoże? jeśli ma jakieś info.
Pozdrowienia
|
|