|
Sklep spożywczy - strona 5 |
Sklep spożywczy
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Zamierzam otworzyć sklep spożywczy przy wylocie z miasta liczba 50 tyś. mieszkańców przy trasie wylotowej. Sklep znajdowałby się w nie zamieszkałej częsci miasta, znajdują się tam zakłady przemysłowe i usługowe oraz stacja LPG. Zastanawiam się czy zainwestować moje oszczędności. Proszę o waszą opinię czy taki sklep ma prawo bytu, gdyż muszę zatrudnić pracownika.
Stanowczo odradzam.Sklep spożywczy ma racje bytu tam gdzie przewija sie i mieszka dużo ludzi.
Wiem to z doświadczenia.
A w mniejszych miejscowościach lub wsiach możesz się spotkać z ogólną ignorancją ludzi, którzy wolą jechać do miasta i kupić to samo drożej... :-)
ile masz oszczednosci..? jesli to wies to na alkoholu zarobisz najwiecej..:)
Witam wszystkich.
Moja mama dala mi pomysl. Poniewaz odziedziczyla po brababce teren na ktorym stoi budynek gospodarczy (stodola) Wyglada to tak ze budynek ten jest z pustakow. Trzeba by bylo obmurowac jeszcze raz pustakami i zrobic strop(wymyslilismy ze drewniany) polozyc kafelki, otynkowac sciany, wprawic drzwi. Powstalby tam sklep spozywczy. Tylko mam kilka watpliwosci Nie wiem na jakich zasadach sanepid odbiera lokal, tzn. co musibyc w srodku oprocz wyposazenia (lady kasy fiskalnej regalow), napewno musi byc umywalka, ale czy ma byc tez ubikacja? poniewaz na posesji na ktorej stoi owy budynek moi rodzice maja dom i tam mozna skozystac. Czy sanepid ma jeszcze jakies wymagania. No i najwazniejsze pytanie: czy ktos z was staral sie o dotacje z urzedu pracy, i czy orientujecie sie czy moge wydac pieniadze ktore ewentualnie dostane na pustaki, kafelki, itp. a reszte na wyposazenie czyli na lady itp. Ulokowany bedzie ten sklep na wsi, najblizszy sklep w prawo od dzialki jest ok 4-6km, a w lewo dopier po jakis 6-8km. Wydaje mi sie to trafiony pomysl. Domow na tej wsi jest duzo, a ciagle buduja nowe. Pozdrawiam.
Myslę ze to swietny pomysl. zdarza sie ze sklepow na wsi jest z 10, jeden obok drugiego i funkcjonuja, a czasem to nie ma zadnego, ja bedzie tanio i dobre rzeczy to na pewno beda kupowac. z dotacjami to sprawdz na bierzdotacje pl
Tylko miej czynne w niedziele!
Koniecznie! i zeby byly gazety i takie rzeczy codziennego uzytku
No wlasnie, tylko czy ludzie przestawia sie z jezdzenia do marketow, na zakupy u mnie.
No i sprawa z sanepidem musi przyjac lokal. Martwi mnie to, bo nie wiem jakma wygladac sala sprzedazowa i zaplecze, tylko tyle wiem,a reszta... musze poszukac. Oczywiscie bede miala czynne bardzo dlugo i w niedziele tez. A na tej stronie internetowej tez sprawdzalam i czytalam. Jutro ide do UPracy i zapytam. Dam znac co mi powiedzieli jesli kogos to interesuje. Pozdrawiam. Troche chemii i prasa tez. Postaram sie.
musisz mieć duży asortyment to podstawa, jakąś tanią marke np. ARO i przynajmniej co dwa dni świeżą dostawe wędlin i warzyw, owoców. co do sanepidu to przepisy są tak chore ze szkoda gadać np. umywalke do mycia rąk w socjalnym ale do tego jeszcze jedną na hali sprzedarzy, dodatkowe wejście do wnoszenia towaru. woda ciepła. ale najlepiej idz do sanepidu i zapytaj jakie warunki musisz spełnić. pozdrawiam
Obilo mi sie uszy ze nawet schody prowadzace do sklepu musza miec jakies okreslone wymiary ktorych nie mozna przekroczyc (chodzi o szerokosc, wysokosc i ilosc stopni), wiec nie bedzie latwo.
Jednym slowem masakra.
Chcę kupi sklep spożywczy od mojej babci (koszt ok. 70 tys.zł), czy mogę liczy na jakieś wsparcie ze strony unijnych dopłat?
Cześć, mam pytanie, co trzeba zawrzeć w opisie technologicznym??
Witam, na początku pragnę zaznaczyć ze przejąłem ten profil po bracie, który kiedyś przesiadywał na tym forum. Teraz już ma swój interes i jest zajęty wiec przejąłem jego Nick.
Mam taki pomysł na biznes, niedługo kończę szkołę i nauczyłem się ze najlepszym interesem jest handel. Codziennie każdy kupuje pieczywo, wędlinę, wodę itp. Mój pomysł to sklep, w dobrym miejscu nigdzie nie ma w pobliżu hipermarketu, są może w rejonie inne 2 sklepy, ale z cenami kosmicznymi. Mój pomysł to Sklep z artykułami spożywczymi nie ze wszystkim jak proszki itp. Po prostu spożywczy ze Świerzymi dostawami wszystkiego + alkohol i papierosy znam ludzi i na pewno by do mnie przychodzili ceny lepsze wiec powiedzieliby innym i inni by przychodzili itp. Jak sądzicie ile trzeba kapitału? I na co? Proszę rozwinąć wątek.
Witam,mieszkam w duzej miejscowosci i naprzeciwko mnie znajduje sie własnie warzywniak,widze ze koleś robi nizła kase na warzywniaku bo dobra fura jezdzi i zawsze ma ruch w sklepie,niedaleko jest jeszcze jeden warzywniak i tam maja alkohol i tam takie duperele,ale zdarzaja im sie nie swieze towary nie raz trafiłem na coś zgniłego,ludzie nie przychodza raczej do takich sklepów,ja bym sie skoncetrowal na samych warzywach i owocach zeby zawsze swieże były,no i wybór też musi być a klienci napewno wroca:) Pozdrawiam
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|