|
Sklep w Szwecji |
Sklep w Szwecji
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Chciałbym otworzyć sklep w Szwecji, w którym sprzedawałbym towary kupowane w Polsce. Czy ktoś wie jak to wygląda w praktyce?Czy do kosztów towaru poniesionych w Polsce trzeba jeszcze dopłacać w Szwecji? Z tego co się orientuję, jeżeli towar był wyprodukowany w kraju UE to cła nie ma. A czy są inne opłaty? Nie mówię tutaj oczywiście o kosztach transportu i prowadzenia działalności,a jedynie o samym towarze.
Znajomość szwedzkiego jest???
Przede wszystkim VAT. Dobrze być vatowcem,bo jeśli nie to będziesz podwójnie opodatkowany u nas i w Szwecji.
Pozdrawiam
Znajomość szwedzkiego to działka mojej wspólniczki. No właśnie załóżmy, że działalność założona będzie w Szwecji i chcemy kupować w Polsce. Jak to zorganizować, żeby płacić Vat tylko w jednym kraju?
Zadawanie takich pyt na forum jest bez sensu,jesli nie potrafisz znalesc odpowiedzi na tak proste pyt to uwazam iz prowadzenie jakiegokolwiek biznesu jest poza twoim zasiegiem.
a tak na marginesie to sa takie instytucje jak ambasady a w nich osoby odpowiedzialne za kontakty handlowe ktore powinny udzielic ci odp na wszystkie twoje pyt zupelnie za darmo pozdrawiam Grzes z Norge
świetny pomysł, w szwecji raczej podatki są wysokie(vat, cit), ale moim zdaniem takie coś ma perspektywy, inny kosztów taryfowych nie widzę
p.s. nie przejmuj się uwagami 33-letniego grzegorza, który najwyraźniej się starzeje i stetryczał do reszty, po to jest właśnie biznesforum żeby ludzie startujący w biznes mieli się kogo poradzić
kolego Zgred,
JESLI KOMPLETNIE NIE ZNASZ ODP NA ZADAWANE PYT PRZEZ AUTORA TO PO CO WOGULE ODPOWIADASZ,POZA TYM WYRAZNIE NAPISALEM DO KOGO MA SIE ZWROCIC AUTOR POSTU PO POMOC, BO TY NAPEWNO MU NIE WYJASNISZ JAK OTWORZYC SKLEP W SZWECJI HEHE , Z TEGO CO SIE ORIENTUJE TO MOZNA NIEZLE ZAROBIC NA WOZENIU PIWA I WINA DO SZWECJI PONIEWAZ LIMITY SA BARDZO DUZE, POZDRAWIAM GRZES Z NORGE
oj Grzesiu, Grzesiu, wyłącz capslocka, bo wstyd żeby 33 letni facet nie umiał się posługiwać komputerem, odezwałem się nie po to, żeby pomóc koledze w założeniu sklepu, ale żeby go obronić przed twoim chamstwem, nie znasz człowieka, na oczy go nie widziałeś, a po przeczytaniu jednego krótkiego posta mówisz mu do czego się nadaje, a do czego nie i co ma w życiu robić, po to jest biznesforum żeby takie mądre polaczki jak ty mu pomogli, ale jak to zwykle u nas bywa - chamstwo wygrywa
to bardzo szlachetne z twoje strony ,wszyscy ci bardzo dziekujemy za twoja odwage i poswiecenie w obronie slabszych i potrzebujacych,
a nawiazujac do tematu to jak kupujesz jako firma ze Szwecji to albo bierzesz fakture z zerowym vatem i doliczasz go w Szwecji albo bierzesz z VATEM a pozniej dostajesz zwrot.
Grzesiu mam dla Ciebie propozycje idz do duzego pokoju( jesli masz duzy pokoj) .
Bedąc firmą zagraniczną kupujesz u każdego Vatowca towar po cenie netto. Nie ma prawa ci odmówić. Jak juz masz towar w szwecji tłumaczysz Fv ROBISZ FV WEWNĘTRZNĄ doliczasz do niej wat i odliczasz z automatu a FV wliczasz w koszty i sprzedajesz towar. ot cała filozofia
teoria veny,
ja tez mam dla ciebie propozycje, idz dom ogrodka (jesli takowy posiadasz),znajdz pozadny konar a dalej to juz bedziesz wiedziec ci zrobic...
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Sklep w Szwecji": - Sklep w Szwecji - Sklep Internetowy w Szwecji - Autka ze Szwecji - Eksport do Szwecji - ANTYKI ZE SZWECJI
• Strona 1 z 1
|
|