|
sklep wedkarski + sklep w internecie |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Mamy tanie znajomy poprosil mnie abym zapytal na forum co o tym myslicie. Sklep bylby glownie ukierunkowany na wedkarstwo muchowe i ewentualnie spinningowe. W Krakowie dzialaja takie dwa sklepy (ukierunkowane na te metody) a w internecie tak na prawde co do wedkarstwa muchowego, sklepem ktory ma juz wypracowana swoja marke jest sklep http://www.bogdangawlik.pl . Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Od razu pisze ze wedkarstwo jest jego pasja z reszta moja tez. :wink:
Jeżeli konkurencja jest tak marna to szanse są spore, chociaz warto zauwazyć, że ten rodzaj sportu wsród wedkarzy cieszy się mniejszym powodzeniem = mniejsze zainteresowanie sprzetem, mniej klientów a to ma przelozenie na przychody.
Z drugiej zas strony takie ukierunkowanie ma sens, mozna bowiem zaproponowac więcej sprzętu, podpowiedziec klientom nie tylko ogolnie ale i w szczególe. Ja z kolei do sklepu www dorzucilbym wersję językową angielską, niektórymi z towarów (np polskiej produkcji) mogą być zainteresowani wędkarze takze spoza PL, moze nawet pośrednicy ktorzy zechcą nawiązać wspolpracę i nabyć więcej by handlować tym na znanym sobie rynku.
Konkurencja duza nie jest jezeli chodzi o takie sklepy w internecie (nie licze sklepow firmowych typu Taimen i inne, ktore maja strasznie wysokie ceny jak dla "zwykleo" zjadacza chleba).
|
|