|
Sklep wędkarski |
Sklep wędkarski
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
latem chce otworzyc sklep wedkarski czy ma ktos w tym temacie doswiadczenie lub orientuje sie jaka mam szanse powodzenia licze na jakies podpowiedzi [ jest ktos zorientowany jaka marze robia sklepy np. na zanetach lub jakis inny przyklad tez moze byc] dzieki
hmm.. nie znam sie szczegółowo na tych zanętach ale zawsze mnie ciekawiło czy jakbyś sam robił takie zanęty "domowej roboty" to ciekawe czy sie by sprzedawały... Jeśli chodzi o sam sklep to marża może zależy od tego za ile kupisz przedmioty!? Myśle ze najważniejszą rzeczą jest aby w twoim mieście było miejsce do łowienia ryb (stawy jeziora idt..)
najważniejsze jest zebys był zapalonym wędkarzem bo jesli klient przyjdzie i wyczuje ze sie na czyms nie znasz wiecej do ciebie nie zawita to jest wazne w kazdym biznesie opierającym sie na pasji klientów , dodam tylko ze u mnie w miescie jest sklep wedkarski calodobowy tzn. w nocy niby jest zamkniety ale pawilon stoi u wlasciciela w ogrodzie wiec na dzwonek sprzeda ci wszystko o kazdej porze dnia i nocy bo o roznych porach ludzie jezdzą na ryby a zawsze cos sie jeszcze moze zapomni dokupic i ten sklepik ma sie bdb
Zanety domowej roboty nie maja racji bytu - to na pewno nie przejdzie. Moim zdaniem jesli chodzi o sklep wedkarski, musisz miec pojęcie o tej branży. Nie wystarczy tylko wiedza " ksiązkowa". Dobrze maja się w moim miescie sklepy wedkarskie połaczone z zoologicznym.
Witam!
Od pewnego czsu chodzi mi po glowie pewien pomysl na pierszy wlasny biznes. Moze ktos bardziej obeznany w realiach rynku zechcial by zapoznac sie z trescia mojego postu i napisac mi jak moj pomysl moglby sie sprawdzic w praktyce. Wiec tak co myslicie o sklepie wedkarskim w 400 000 miescie? A teraz troszke dokladniej: sklepem zajmowal by sie moj Ojciec rencista zakochany w wedkarstwie po uszy wiec wie na ten temat bardzo duzo. Ja w tej chwili przebywam w UK i najprawdopodobniej zostane tu na jeszcze jakis czas wiec wiekszosc spraw byla by na glowie Ojczulka ale to bardzo obrotny i madry czlowiek wiec z tym nie powinno byc problemu. Poczatkowy kapital jaki chcial bym na to przeznaczyc to 50 000 zl. jak myslicie czy to moglo by wypalic tzn. czy po oplaceniu czynszow podatkow itp. zostaly by jakies przyzwoite pieniazki mam na mysli 3 do 4 tys zl. Oczywiscie w naszym miescie jest juz duzo tego typu sklepow ale mysle ze przy rosnacej popularnosci tego sportu moglbym znalezc swoje miejsce w tym interesie. Za wszelkie uwagi i rady bede bardzo wdzieczny. Prosze rowniez nie oszczedzac mi slow konstruktywnej krytyki. Z gory wielkie dzieki za poswiecenie paru minut temu zagadnieniu
Co to za miasto?
Miasto o którym mowa to Gdańsk.
Nie wiem jak tam w Gdańsku ale mój kumpel ma sklep wędkarski na Śląsku :) To się poprostu nie mieści w głowie ile ludzie są w stanie wydawać kasy na to hobby!!! Tym bardziej że 80 procent jego klientów to emeryci górnicy!!! Życzę powodzenia w Gdańsku i z tego co wiem musisz siedzieć w nowinkach technicznych i co najważniejsze mieć je na półkach :) Pozdrawiam
Wielkie dzięki za informacje.
moze ktos ma jeszcze jakies spostrzezenia? Dziekuje i pozdrawiam
witam
Planuje otworzyc sklep z art.wedkarskimi,czy kto ma doswiadczenie?skad brac najlepiej towar? pozdrawiam
Witam.
Pomysł jest dobry. Wydaje mi się, że dobrze jest polączyć taki sklep z inną działalnością (w okresie zimowym w tej branży obrót dość znacznie spada). Działalnością taką może być np.: sklep zoologiczny, wypożyczalnia video, ... Towar najlepiej załatwiać bezpośrednio od producentów lub dystrybutorów, nie powinno być problemu ze znalezieniem ich w internecie. Życzę powodzenia
jakbyś chciał sprzęt od kongera
daj znać na PW
Witam. Mam 25 mieszkam w małym miasteczku (24 tys mieszkańców)
Od jakiegoś czasu myślę o swoim biznesie i chociaż pomysłów miałem niezliczenie wiele został tylko jeden "sklep wędkarski" czemu wędkarski ?? ponieważ tym sportem się pasjonuje od małego..myślę że mógłbym doradzić kupującemu jaki sprzęt wybrać itp. Zastanawiam nad jednym, czy znajdę klientów ponieważ w moim miasteczku jest już 5 sklepów wędkarskich w każdym oprócz art. wędkarskich oferuje jeszcze np art. zoologiczne w jednym dorabianie kluczy i tu pytanie z czym można połączyć jeszcze taki sklep..?? ponieważ w sezonie zimowym to chyba z samych art. wędkarskich nie starczyło by na zus :) Oprócz stacjonarnego sklepu mógłbym jeszcze w niedziele handlować na (sporym) miejskim bazarze, prowadzić sklep internetowy oraz oczywiście allegro . Kapitał na start to 18 tys z pup..i własnych 20 tys Jak myślicie warto w to zainwestować??
witam wszystkich mam zamiar otworzyc sklep wędkarsko zoologiczny w miasteczku jest durzo zbiorników wodnych dookoła i rzadnego sklepu wędkarskiego towar planje zamawiac przez allegro czy to ma sens prosz o szczere odpowiedzi i z góry dzieki pozdrawiam:-)
Witam was wszystkich. Chciałabym otworzyć sklep wędkarski,mieszkam w mieście ok. 150tyś mieszkańców.z tego co wiem w mieście jest ok. 7 sklepów wędkarskich gdzie większość z nich są to zoologiczne sklepy gdzie są słabo wyposażone w artykuły wędkarskie,na internecie nie ma żadnych reklam tych sklepów. Blisko mnie są 3 zbiorniki płatne.Do większych nie płatnych zbiorników jest jakieś. 12,15 i 30 km. Proszę o odpowiedzi ile potrzebowałabym na początek pieniążków,gdzie najlepiej się zaopatrywać(jeżeli ktoś już posiada taki sklep,może jakiś adres dobrej hurtowni).Wiadomo w zimę jest bardzo słaba sprzedaż,wiec może ktoś mi doradzi z czym można otworzyć taki wędkarski. Na początek myślę o dobrej reklamie w internecie, w radiu,rozdawanie ulotek no i oczywiście na otwarciu promocję między innymi powiedzmy przy zakupie artykułów wędkarskich za min.50zł,zanęta gratis i takie podobne. Dużo wędkarzy oczekuje podpowiedzi w sklepie,mój tata wędkuje od 45lat,jest to jego hobby i ma naprawdę duże doświadczenie. W moim mieście nie znajdzie się w wędkarskim gadżety takie jak latarki,gazet wędkarskich,nowość na rynku mydełka dla wędkarzy, czapek, skrobaczek,okularów. Z większych rzeczy nie znajdzie się pontonów,ubrań, sprzętu elektronicznego,
Proszę o odpowiedzi co myślicie o takim sklepię,co potrzebuje,czego mogę się spodziewać Serdecznie pozdrawiam
Sprawdź również podobne tematy:
- Sklep ogrodniczo-Wędkarski
- Sklep zoologiczny i wędkarski - Sklep wędkarski w Lublinie - Sklep zologiczno wedkarski - Internetowy sklep wędkarski - Sklep wedkarski i militarny - E-sklep wędkarski SZUKAM DOSTAWCÓW - Chcę założyć sklep wędkarski na podkarpaciu - Sklep zoologiczno wędkarski - jeden czy dwa sklepy? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|