|
Sklep wielobranżowy |
Sklep wielobranżowy
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Jak myślicie, jakie koszty mnie czekają przy otwarciu sklepu wielobranżowego? Chodzi mi o towar, oprogramowanie, umowa na sprzedaż ratalną - czy za to się płaci? To jest niewielkie miasto i brakuje w nim waśnie takiego sklepu, gdzie można kupić lodówkę, jakiś kabel czy żarówkę, farbę i np narzędzia. Czekam na Wasze opinie.
zamierzam otworzyć sklep wielobranżowy tzn:
art.chemiczno-kosmetyczne -papiernicze -zabawki -biżuteria sztuczna -drobne art agd(jakieś szkła ,plastiki) -świece,znicze,(możę trochę kwiaty)ozdoby. -bielizna(może odzież używana) Miasto około 75 tys.kilkanaście marketów(jedno duże centrum handlowe) jest wolny lokal przy drodze krajowej około 60 m2 w cenie 10 zł/m2+ media W promieniu 250 metrów znajduję się sklep z art. budowlanymi,apteka,kwiaciarnia,agencja pocztowa,ciucholand,kościół,szkoła średnia,market jednej z większych sieci franczyzowych,przystanek autobusowy. Osiedle około 6 tys. mieszk. W odległości około 800 metrów jest biedronka kwiaciarnia sklepy spożywcze oraz sklep chemiczny, oraz jeszcze jeden ciucholand) Ja jestem osobą pracującą prowadząc działalność opłacam tylko zdrowotne około 300 zł/mies. Do sklepu chciałbym zatrudnić na pół etatu moją bezrobotną żonę. W obecnej chwili posiadam towar na około 4 tys zł(troszkę handluję na alledrogo oraz na bazarze) ile bym musiał włożyć minimalnie jeszcze żeby mogło coś z tego wypalić? Czy wogóle mogło by coś z tego być?
wątpię żeby to wypaliło masz w pobliżu takie sklepy jak biedronka a tam też są takie produkty chyba żebyś miał dostęp do tanich rzeczy
dodam iż na przeciwko biedronki działa sklep chemiczny i radzi sobie całkiem nieźle
może proponujecie jakiś inny rodzaj działalności dodam iż w okolicy jest również salon fryzjerski *3,sklepy motoryzacyjne*2,kiosk,mała gastronomia,bank.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Sklep wielobranżowy": - Sklep wielobranżowy na wsi - Sklep chemiczny, wielobranzowy - sklep internetowy wielobranżowy - sklep wielobranzowy w samochodzie wow:) - SKLEP WIELOBRANŻOWY (ART.BUDOWLANE)
• Strona 1 z 1
|
|