|
Sklep z alkoholem - strona 2 |
Sklep z alkoholem
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Ciekawy temat. A ja dorzucę pytanie. Jak sprawa magazynowania by wyglądała gdybym taki sklep chciał otworzyć ale nie posiadał swoich magazynów tylko byłaby to sprzedaż na zasadzie Just-in-time. Towaru nie byłoby u mnie w magazynie tylko przychodziłby do firmy po złożeniu zamówienia przez klienta i w ciągu powiedzmy 24 godzin był ekspediowany ??
Pomysł ciekawy jednak trzeba pamiętać o koncesji i możliwości jej utracenia gdy sprzedaż zostanie dokonana gdy kupujący będzie nieletnim. Mam pytanie sprawdzałeś czy może sprzedaż alkoholu przez internet jest legalna ?? Istnieje możliwość że jest to zakazane przez prawo Polskie i niema sensu mieszać się w ten biznes dalej. Jeśli nie jest to droga otwarta. Można to obejść poprzez rejestracje w serwisie i skonstruowania klauzuli zawierającej zgode na sprawdzenie danych osobowych w tym wieku danej osoby. Dobrą metoda w tym handlu był by dowóz do miejsca zamieszkania danej osoby i transakcja "z reki do reki" wtedy odejdzie automatycznie problem z wiekiem ,gdyż tworzac klauzuje o treści "zgodnie z ustawa O wychowaniu w Trzezwości klient nie może rościć sobie praw do zakupionego przez internet towaru gdyż bedzie to transakcja niezgodna z prawem.<mniej niż 18 lat> oraz zgadza sie na przedstawienie dokumentu stwierdzającego pełnoletność <dowód osobisty ,Paszport> " . Spowoduje to jednak lekka niechęć na zakup w takim serwisie. Zastanawiam sie jaki towar był by oferowany przez Ciebie. Wiąże sie to z cenami które muszą być konkurencyjne w porównaniu ze sklepami monopolowymi bądź z samymi alkoholami.
Pomysł moim zdaniem Trafiony i chciałbym poznać efekty twoich starań Pozdrawiam.
[quote="k4"]
Czy sa jeszcze jakies aspekty takiej dzialalnosci na ktore powinnienem zwrocic uwage?/quote] Na to, że jeśli forumowniczom skończy się alkohol na imprezie, to podjadą na najbliższą stację benzynową albo zadzwonią do teletaxi i zamówią tyle, ile będzie konieczne, by kontynuować imprezę. W ekstremalnych chwilach potrzeby nikt się nie będzie logował w schnaps-netshop, a później czekał dwa dni na kuriera.
to robi każdy nawet klient jednak obsługując klientów ekskluzywnych nastawionych na zakup z oddaloną w czasie konsumpcją jak w przypadku win lub innych trunków posiadajacych wysoką cenę jest to dobre rozwiazanie. przecież w takim sklepie niebedzię sprzedawane piwo bo jest to nierentowne
Powiem Ci więcej. Coraz więcej jest takich osobników, którzy źle znoszą zakupy w sklepach, czy supermarketach. Dlatego net shop'y mają rację bytu. Klient tylko dobrze czuje się w koszuli kupionej w net shop'ie, a klientka nie założy koszuli nocnej, czy string'ów, jeśli nie będą kupione w necie.
znam to wygoda i komfort jednak w sklepach z odzierza lub bielizna osoba musi znac swoje rozmiary. Przy sklepie z alkoholem będzie klient indywidualny np. smakosz wina i będzie on wiedział bez problemowo czego oczekuje wiec kompetentnego opisu danego towaru trzeba by zapoznać się z opisami wprost z winiarni
Pozdrawiam
No chyba jest to prawem dozwolone bo są juz sklepy z alkoholem, choć nie tylko: http://www.ziko.pl/
no to tylko przygotowac jakoś zabezpieczenie przed sprzedażą nieletnim. Postaranie sie o koncesje. I życze powodzenia
Witam..
Mieszkam w nieduzej miejscowosci (13 tys mieszkanców ), zastanawia mnie pomysł otwarcia sklepu z alkoholami , zarówno tanie wina jak i drozsze alkohole.. W moim mieście jest Stokrotka, Biedronka, Groszek i budują TESCO , w związku z czym nie wiem czy uda mi się to przebić :/ Ile około pieniedzy potrzeba na otwarcie takiego sklepu?? Oczywiscie nie licząc lokalu , moze ew. na dworze kilka stolików z parasolem na "piwkowanie" , czy to wymaga dodatkowych pozwoleń ??
Witam, mam w planach w ciagu najblizszych 3 miesiecy otworzyc sklep z alkoholem 24/h.
Biznes plan juz mam :) wiem co i jak z zezwoleniem, ile zaplace za wynajem, jakie koszty otwarcia poniose i takie tam inne. Brakuje mi tylko jednego, a mianowicie cennika z jakiejkolwiek hurtowni alkoholowej, jest mi to bardzo potrzrebne do obliczenia kosztu zatowarowania jak i ewentualnego przyszlego zysku. Żadna hurtownia nie udzieli mi tych informacji, gdyz nie mam jeszcze ani DG ani tym bardziej zezwolenia na sprzedaz alkoholu. Boję się zaryzykowac z otwarciem, wlasnie przez brak tych informacji. Potrzeba mi cen chociazby kilku przykladowych produktow. Dodam ze na pierwsze zatowarowanie zamierzam przeznaczyc 20.000zł (gotówką) wiec napewno dostalabym jakis rabat. Z góry dzięki :) pozdrawiam
up up
i jeszcze pytanko, czy sanepis bedzie wymagal ode mnie okratowania sklepu?
Jeśli wiesz już ile ci wszystko oprócz towaru bedzie kosztowało mogła byś się podzielić tymi informacjami
na pewno się przydadzą:)
ja moge tylko Ci zaproponowac wina bezposrednio od winnicy/producenta bez posrednikow
Ja też mam jedno pytanie. Jak można zrobić Biznesplan nie znając ceny zakupu produktu?
Mój wujek prowadzi sklep monopolowy i powiedział mi, że średnia marża na alkoholach to 20%.
Papierosy 6%-10%
Wódka 30%-50% Piwo 40% wydaje mi się że właśnie tak się marża kształtuje.
Sprawdź również podobne tematy:
- Sklep z alkoholem 24h
- Sklep z alkoholem tytoniem itp - Mobilny sklep z alkoholem - 150.000 PLN - duży sklep z alkoholem - Dotacje na sklep z alkoholem - Alkohole Swiata, sklep z Alkoholem - Sklep z alkoholem - inny niż wszystki - Elegancki sklep z ALKOHOLEM o co poszerzyc działalnos ?? - Elegancki sklep z ALKOHOLEM o co poszerzyc działalnosc ?? Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|