|
Sklep z antykami |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
drodzy forumowicze co wy na taki pomsl jak sklep z antykami lub tez z meblami zrobionymi na stare czy myslicie ze taki sklep moze wypalic w miescie 100 tys.Mozna jezdzic po wioskach i kupowac stare graty za poldarmo dolozyc troszke pracy i sprzedawac za dobra kase co wy na to?
Jest problem! Tych starych "gratów" jest już coraz mniej. Warto pomysleć nad produkcją stylowych "antyków".
Ja uważam, że to dobry pomysł, na zachodzie całkiem niezle prosperują takie firmy, tylko problem z tym że musiałbyś pewnie zainwestować w sporo kasy na kupienie prawdziwych stylowych mebli, bo tak jak pisze xfreebiz trochę jest tego mało w polsce, ale za to mógłbyś skupować zużyte meble w komisach czy gdzie tam są i przerabiać je albo na stary styl albo na nowy:)
Oczywiście mogę się mylić...ale chciałam pomuc:)
Pomysl dobry,ale czy TY sie na tym choc troszke znasz??A teraz nastala moda na takie stare meble ,i z czego mi wiadomo zbyt tez jest niezly.Jak bys sie znal na antykach )choc troszke) ,i na jakies drobnej stolarce.TO JAK NAJBARDZIEJ TAK!!!!!
A co wy myslicie o tym interesie??? ~~~POZDRAWIAM~~~
A zastanawiałeś się nad sklepem z meblami importowanymi z Indii? Jest kilka hurtowni w Polsce a meble wyglądają bardzo ładnie, jak antyki. Może obok prawdziwych antyków mógłbyś je sprzedawać?
powodzenia
Witam rynek antykwaryczny znam dosyc dobrze. kiedys przez 8 lat zajmowalem sie renowacja mebli i handlem zdecydowanie polecam Ci tylko handel renowacje pozostaw komus kto sie na tym zna no chyba ze jest to czasem banalna renowacja taka jaka sie robi na zachodzie tzn male odswiezanie. W Polsce nie oplaca sie kupowac staroci gdyz sa w bardzo zlym stanie a na wioskach juz nic nie ma bo sam jezdzilem chyba z 10 lat temu i 99% zostalo juz wykupionych rzeczy. Najlepiej jest sprowadzac antyki z zachodu tj Niemcy Belgia Francja. Sa naprawde bardzo tanie zobacz w ebay.de. Nie mniej jednak najwazniejsze jest to zebys sie znal na stylach no i cenach poza tym trzeba troche kasy w to zainwestowac gdyz jak nie bedziesz mial wyboru to nie sprzedasz na poczatek proponuje Ci jedz do Antwerpi (Belgia) tam kup za 1000 euro staroci przywiez je i sprzedaj na gieldzie poniesiesz minimalne koszty i sam ocenisz swoj rynek lokalny. Zycze powodzenia
do bartex 78
witam napisałeśże jez do antwerpii i kup meble... ja zajmuje sięrenowacją mebli stylowych dorywczo już teraz bo prowadze coś innego ale już od dłuższego czasu poszukuje jakiś konkretnych namiarów na miejsca własnie w belgi lub holandii skąd mógłbym sprowadzać swoje meble i odnawiać je u siebie, napisałeś w antwerpii ale słuszałem że tam jest giłda raz w miesiącu wiesz w jakie dni a może sięmyle i jest cały czas albo co tydzień w jakiś dzień ,jeśli może podpowiedzieć jakieś konkretne adresy czy miasta na zachodzie z meblami stylowymi to będe bardzo wdzięczny np "w antwerpi dzielnica ta i ta w każdy pierwszy piątek danego miesiąca" tylko już tak w gwoli ścisłości i upewnienia mówie o meblach stylowych jakiś ludwiczek,chipendale a nie o niemieckich "klunkrach" z lat 70 ,chociaż te pewnie są z wystawek i są za darmo a za stylowe trzeba płacić i dlatego handlarze u mnie ich nie sciągają ,reasumując znalazłem ten post pare miesięcy po tym jak go napisałeś ale jeśli możesz to prosze o podpowiedź gdzie jechać po takie meble.pozdrawiam
wszystkie ok ale jak bedziesz kupowac antyki z targow to nie dostaniesz dowodu zakupu bez ktorego nie da sie tego sprzedac w polsce na zarejestrowanej dzialalnosci gospodarzej jak ta przeszkode pokonac ?
Witam
Polecam się - jeśli chodzi o antyki, styl retro oraz porządne imitacje. Posiadam meble, oświetlenie oraz bibeloty, jestem w stanie nawiązać współpracę. Nie mam rzadnego badziewia made in china - wszystko oryginalne i stylowe ( do mniejszej lub większej renowacji ) - najchętniej nawiążę kontakt z kimś z okolic Wa-wy, Poznania, Katowic lub Gdańska - bo w którymś z tych miast planowałem od wiosny otwierać punkt sprzedaży - jeśli znajdzie się konkretny człowiek, to mogę zaopatrywać w towar. Wszelkie info na PW. Pozdrawiam
|
|