|
Sklep z artykułami dla dzieci i niemowląt |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Pomysł jest wykonanie w toku moze jakies rady?
Pomysł bardzo dobry, ale pamiętaj, że sklep dla dzieci będzie miał dużą konkurencję. Aby utrzymać się na rynku trzeba pozyskać zaufanie rodziców i mieć bardzo duży wybór jeśli chodzi o artykuły dla dzieci i niemowląt. Zobacz jakie artykuły sprzedaje typowy sklep dla dzieci www.4kids.com.pl Życzę powodzenia, bo pomysł na biznes jest bardzo fajny.
Dokładnie ja narazie ogranicze takie artykuły jak wózki za 3000zł.
Pomysł dobry ale...... potrzebujesz gotówki, dostawcy, lokalu i doświadczenia, a poza tym musisz sprawdzić czy konkurencja jest duża, bo jak jest duża to nawet nie zaczynaj.
Ale jeśli masz gotówkę 150000pln albo więcej , dobrego dostawcę, lokal w odpowiednim miejscu, jakieś doświadczenie i małą konkurencję to możesz śmiało zaczynać.
Zgadza się. Ja startowałam z 10 tys zł, i wiem, że to było zdecydowanie za mało.
W sprzedaży mam zabawki-firmowe i te trochę tańsze, odzież i akcesoria typu: butelki, grzebyli, oliwki itp. Na wózki już nie starczyło pieniędzy. Teraz myslę sobie, że z tak małą kasą rzuciłam się trochę jak z motyką na słońce, ale dziś już mija 5 miesiąc, -towaru mam już za około 22 tys. więc myślę, że będzie dobrze. Dodam jeszcze, że przez te 5 miesięcy dla siebie nie wziełam ani złotówki. Wszystko, co w kasie- na towar!
Z postu nie wynika czy to ma być sklep internetowy czy stacjonarny. Tak czy siak branża dosyć dobra. Nie znam sklepu z taką branżą który by upadł. A to już sukces. Pozdrawiam
mustangPL proponuje Ci abyś skontaktował się z pobliskimi przedszkolami, żłobkami prywatnymi i zaproponował im współpracę, polegającą na tym, że:
a) ty dajesz klientom tych żłobków i przedszkoli rabaty na swoje towary b) reklamujesz ich na swojej stronie www i w swojej siedzibie W zamian oczekując jedynie tego aby mieli twoje reklamy w swoich placówkach lub na swoich stronach www. W ten sposób trafisz do ludzi którzy są twoimi potencjalnymi klientami (taka rekalma da Ci dużo lepsze efekty niz np. rozdawanie ulotek, czy rozwieszanie oplakatów) a dając im rabaty dasz dodatkowy impuls do robienia zakupów w twoim właśnie sklepie. Pozdrawiam :)
Z tymi przedszkolami to nie jest taki dobry pomysł.
Też myślałam, że jak im rabat, to będą chętnie kupowali, ale wiecie, co usłyszałam w 3 przedszkolach? "Proszę Pani, co mi po Pani 10% rabacie, skoro ma Pani marżę 30%? Ja biorę bezpośrednio z hurtowni i już zyskuję 30% na start- plus jeszcze rabat przynajmniej 5% za duże zakupy za gotówkę." To na tyle- jeśli ktoś chce współpracować z przedszkolami. Mi po wizycie w trzecim przedszkolu odechciało się... Tzn, nie widziałam sensu- jak mam nic na tym nie zarobić- a stracić paliwo i czas, to wolałam podziękować. Myślę, że większość przedszkol tak robi- bo też liczą każdą wydaną złotówkę-żeby jak najwięcej zostało dla właścicieli.
Witam sredecznie
Poszukuję osoby, która ma już jakieś doświadczenie w prowadzeniu sklepu z artykułami dziecięcymi. Moim marzeniem jest otworzenie takiego sklepu, jednak prosiłabym o pomoc kogoś, kto mógłby mi na początek doradzić. Czy lokal 50 m2 będzie wystarczający na adaptację takiego sklepu? Dysponuję na ten cel(towar) kwotą 50 tys. zł. Bardzo proszę o pomoc i kontakt:) Z góry dziękuję Mój nr gg: 4784954
Dodam tylko, że na gg jestem na niewidocznym.
Obecnie przebywam w Anglii i na początek póki mam okazję chciałabym stąd sprowadzać piękne i markowe ubrania dla dzieci, tj.: barbie, my little pony, witch, hannah montana, i inne, oczywiście w rozsądnych cenach.
Witam. Jestem przedstawicielem w firmie produkującej wózki i artykuły dla dzieci. Chętnie doradzę i pomogę w nawiązaniu kontaktów handlowych. bigkoko@o2.pl
Kokos60 na jakim regionie działasz?Prowadzę sklep na śląsku,prześlij oferte na PW.
Pozdrawiam
|
|