|
Sklep z artykułami dla dzieci |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam. Myślimy z mężem o otwarciu sklepu z artykułami dla dzieci. Mam tu na myśli ubranka dla niemowląt i małych dzieci, może także dla starszych dzieci, pieluchy, kosmetyki, zabawki i w zależności od wielkości lokalu(jeszcze szukamy) wózki, łóżeczka itp. Sklep chcielibyśmy otworzyć na dość nowym osiedlu które ciągle się rozbudowuje i przybywa nowych mieszkańców, głównie młodych małżeństw. Mieszkamy w nieiwelkim miasteczku 50 km od Warszawy gdzie dojazd pociągiem zajmuje ok. 35 min więc można powiedzieć że jest to poniekąd sypialnia warszawy. Mnóstwo ludzi dojeżdża tam właśnie do pracy i szkoły. Mamy do zainwestowania ok. 70 tys. oczywiście jak wystarczy mniej to super. Myślę że staralibyśmy się o jakieś dotacje bo otwieramy działalność po raz pierwszy. Czy może nam podpowiedzieć ktoś kto prowadzi taki bisnesik czy jest to branża w miarę opłacalna i ile nmiej więcej można zarobić. Ja obecnie pracuję i zarabiam ok 2000 netto. mąż trochę wiecej ode mnie. Zastanawiamy się czy warto rezygnować z pracy u kogoś na rzecz takiego biznesu. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
W Warszawie kiedy czekałem na mojego maluszka(obecnie trzy latka) bylo tego malo teraz jest jeszcze mniej ,z tego co wiem jest zainteresowanie artykulami dzieciecymi ale musi to byc na zasadzie komisu nowe i uzywane i wtedy ma to racje bytu ,tak sadze
żeby orzec o opłacalności każdego przedsięwzięcia trzeba każde przedsięwzięcie zbadać indywidualnie; po to robi się biznes plany; po a tym, nikt nie powiedział, że od razu oboje musicie rezygnować z pracy; można pracować i prowadzić firmę;
Z tą rezygnacją z pracy właśnie sie zastanawiamy. Jeżeli już to tylko ja ewentualnie mogłabym zrezygnować bo mąż nie ma takiej możliowości przez najbliższe 3 lata. Nie wiem czy pracując dam radę jeszcze się zajmować sklepem bo jak się domyślam pracy i zaangażowania trochę będzie przynajmniej na początku. Może jest ktoś kto prowadzi taki sklep i mógłby napisać chociaż orientacyjnie ile trzeba na początek zainwestować i na jakie można liczyć zyski. Pozdrawiam, Wiola.
no niestety to "nie moja" branża; jesli zdecydowała by sie Pani na opracowanie:) biznes planu to zapraszam :)
radziłabym własnie cos na zasadzie nowych ubran jak i komisu ... musze powiedziec ze bałabym sie zainwestowac 70 tys w sklep z ubraniami dla dzieci ...w koncu przyrost naturalny mamy mały no ale moze cos becikowe faktycznie zmieni :) pozdrawiam
|
|