|
Sklep z Bielizna |
Sklep z Bielizna
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Szukam pomysłu na Biznes
Autor
Wiadomość
Witam... Chciałabym otworzyc sklep z bielizną damsk- męską i mam problem. Czy mogły mi ktoś doradzić czy w taki interes warto wchodzić? w moim miescie jest tylko jeden taki sklep z takim asortymentem.Nie mam pojecia gdzie szukac towaru. Z jakimi hurtowniami warto nawiązać wspołprace i mase innych roznych pytan. Gdyby znalaz sie ktos kto jest w tym temacie zorientowany to bardzo prosze o pomoc.
Pracowałem w firmie z pasmanterią, oprócz tego w sprzedaży była właśnie bielizna (męska i żeńska) moim zdaniem temat bardzo fajny. Z tego co zauważyłem to dobrze jak handlujesz towarem o niezbyt wysokich cenach ok. 30 - max. 80 zł. Musisz czuć potrzeby i oczekiwania klientów - głównie będą to kobiety;) Musisz znać towar i wiedzieć że choć jest tani to jednak dobrej jakości i że śmiało możesz go polecić klientkom - jeśli tutaj zdasz egzamin to już połowa sukcesu - babki wrócą do Ciebie;) Konkurencją aż tak bardzo się nie przejmuj, podstawowa rzecz to musisz wzbudzić zaufanie klienta do Ciebie no i mieć dobrą cenę. Napisz z jakiego jesteś województwa. Jak chcesz namiary na hurtownie to pisz... kridd@interia.pl
Jest bardzo dużo sklepów internetowych z bielizną, więc jeżeli do sklepu mogłabyś kupić komputer - jeżeli posiadasz taki nakład finansowy na start - można spróbować sprzedawać dodatkowo w internecie - allegro, sklep internetowy, wiąże się to oczywiście z dodatkowymi kosztami i obowiązkami - kupienie kartonów, kopert na przesyłki, folia itp. koszt stworzenia sklepu oraz promocja, oraz obowiązek odwiedzenia poczty polskiej, chyba że będziesz korzystać z usług kurierskich - wtedy kurier odbiera paczki od ciebie, ale koszty są większe.
Natomiast gwarantuje że zysk przy dobrym zaplanowaniu sprzedaży w internecie będzie porównywalny do tego ze sklepu. Oczywiście wszystko zależy od marketingu i strategii.
Kolega otworzył taki sklep w mieście ok. 20 tys. ludzi. Nie narzeka. Po towar sam jeździ, tam gdzie najtaniej, targuje ceny.
Co ważne rozlicza się z fiskusem płacąc ryczałt, a nie podatek dochodowy.
Jesli chodzi o sklep internetowy,to trzeba zdecydowac się albo na jedno: czyli sklep stacjonarny i temu sie poświęcasz,albo na handel internetowy,bo przy tym musisz spędzic cały dzień a prowadzic i to i stacjonarny po prostu nie dasz rady.
moge polecic tanio dobry towar..napisz na PW jak cos ;-)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Sklep z Bielizna": - Sklep z bielizną - sklep z bielizna - Internetowy sklep z bielizna - Sklep z ekskluzywną bielizna - Bielizna, sklep Atlantic
• Strona 1 z 1
|
|