|
Sklep z bio warzywami w Niemczech |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Import/Eksport
Autor
Wiadomość
Witam. Czy ktos juz moze sprzedawal do niemiec bio, lub nie bio, warzywa lub owoce. Widzialem ostatnio sklepy z chlebem polskim w niemczech. Towar jest codziennie dostarczany z polski, do Berlina to wychodzi nawet 200km. Wiec dlaczego nie mozna sprzedwac osobiscie tam polskich smaczych warzywek i owocow. Jesli ktos juz mial tego typu doswiadczenia w handlu to prosze o kontakt. Pozdrawiam
polski chleb jest tam sprzedawany, ponieważ im dalej na zachód tym bardziej syfiasty chleb mają... tam gdzie są polacy tam sprzedaje sie polski chleb, w berlinie jest dużo więc tam wożą a nawet dużo dalej, bo widziałem już dostawy aż do anglii.
nie wiem w jakim stopniu niemcy czy polonia na zachodzie beda zainteresowani warzywkami, ponieważ nie za bardzo wiem czym będą sie różnić... no chyba cena choć to niekoniecznie musi tak być, nie mam pojęcia, ale tym chlebkiem sie nie kieruj...
ale chyba oni codziennie nie woza tego chleba do Anglii?? Bo do berlina ale i owszem. Róznica w cenie jest kolosalna... choc ten rok ja zmniejszyl... a po drugie smak polskich a zachodnich warzyw to niebo a ziemia... znajomy podlapal taki kontrakt u niemcow i wozi do nich pomidory... i to z jaka przebitka. I niemcy ino czekaja kiedy beda polskie pomidory... a nie czerwona woda. powiem szczerze widzialem tylko porownanie cen polskich i niemieckich malin... 300% przebitki. Pozdrwiam
maliny, borówki pieczarki, zgadza sie to wiem na pewno, jadą z polski do całej europy, na warzywach sie nie znam, jak wiesz, że da sie zarobić to szukaj lokalizacji i otwieraj ten sklep, albo zaopatruj taki sklep warzywami, też bedziesz miał zysk...
Mieszkam tu juz ca. 20 lat okolica Mchium.
W Niemczech jest trend w kierunku zdrowego odzywiania i Bio-Produkty maja ogromne szanse.Jesli chodzi o chleb to zalezy od piekarza - tu pieka rowniez b. dobry chleb. Also jesli masz dobrych dostawcow Bio produktow w Polsce to smialo zakladac sklep w Niemczech. schocall
Dostawcow mam... ale jesli mozesz... choc przeszukalem kilka stron w necie i nie znalazlem cen takowych produktow w niemczech... jesli nie bylo by to trudnoscia dla Ciebie... podanie kilku cen warzyw i owocow Bio i normalnych beda zobowiazany...
Pozdrawiam
Może ktoś mi wytłumaczy : co to są warzywa bio ?
Czym się róznią od ,,normalnych „? Kazde warzywo jest z definicji BIO Nawet te które są ECO ,nawet te które są GENET-MOD Pojecie BIO wymysliło sobie tesko , na warzywa które nie mają papierów na BIO Bo się lepiej sprzedaja Bo własnie każdy mysli ze jak jest bio to jest samaczne Wiec ustalmy : kazde warzywo jest BIO oprócz tych zrobionych z plastiku Więc nie ma się co pocić nad bio warzywami Tak jak nad miesem ,,zoo „ Chociaz szerszym pojęciem dla miesa tez powinno być bio Ale i kura ,,swojska „ i ta pasiona maczką kostną jest tez bio No chyba ze jest ,,plastic”
sorry... ale si e nie zgodze z Toba... nie walisz kilogramami chemii... choc sa niestety gorsze wyniki... oraz nie sa tak jak z obrazka owoce i warzywa... czesciej sa kontrolowane... i masz certyfikat BIO... a co jest w Tesco to nie wiem... choc czytalem o tym na jakis stronach
w niemczech nie ma tesco, a są produkty "bio"
to czy w niemczech jest tesco i czy sa produkty bio ,nie odpowiada na moje pytanie
jak odróznić warzywa bio od normalnych ? chemia i kontrole ? teoretycznie tak ,ale moze przykład z praktyki mam dom na wsi ,letni i sąsiada sasiadm ma krowy ,pasa się na rowie odżywiają sie trawą z zawartością ołowiu żeby wiecej mleka sprzedać i zarobic wiecej ,to sąsiad leje wodę do mleka jak mu padnie chłodzenie to dodaje proszku IXI żeby sie mleko nie skwasiło KONTROLA ( o której była mowa ) bierze próbki nie ze zbiornika z mlekiem ,ale z przygotowanego wczesniej słoika,gdzie jest dobre mleko z wiekszą zawartościa tłuszczu ( bo wiecej płacą ) obora jestdostosowana do przepisów unii, płyta pod obornik jest ,bo trzeba dbać o ekologie A MLEKO Z IXI jak wam smakuje ? a ołów nie przeszkadza ? lubicie serki z ostrowii mazowieckiej ? polecam - bardzo smaczne az muszę sprawdzic czy mają znaczek BIO
|
|