BloomTree napisał(a):z zasad ogólnych na ryczałt ewidencjonowany ?
nigdy
.....
Pierwsze słyszę....
|
Sklep z biżuterią - strona 5 |
Sklep z biżuteriąBiznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Pierwsze słyszę....
odp do BloomaTree nie wkrecam:) bynajmniej tak powiedziała mi moja księgowa a Ona raczej w błąd by mnie nie wprowadziła..... Teraz póki mam spore wydatki będe na zasadach ogólnych a póżniej przejde na ryczałt bynajmniej ona mi tak doradzała... Więc jest to chyba możliwe i zgodne z prawem:) Pozdrawiam
NO WŁASNIE mnie księgowa tym samym motywowała ze nie mozna zeby własnie kiedy na począktu są koszty nie wlicząc ich a pozniej kiedy ich juz nie ma nie płacić mniejszego podatku motywacja ta sama tylko wnioski inne
Logika tej motywacji jest wysoce wątpliwa... :) PS. Nie zastanawiałeś się nad zmiana księgowej (coby więcej nie motywowała w taki sposób0 ?? :)
mam ogólnie złe doswiadczenia z księgowymi
chyba sam robię to znacznie lepiej ( jak zresztą wszsytko w zyciu heheheh) kilka razy księgowa mało nie wysłała mnie do wiezienia najlepszy był numer kiedy amortyzowała mi samochód kiedy przez chyba rok czy półtora nie miałem do zapłacenia podatku dochodowego , okazało sie ze kobieta zamochód - strego tranzita wartego 10 000zł poddawała amortyzacja i wklepała mu wartosc 100 000zł raty miesieczne były takie ze nie płaciłem dochodowego dobrze ze ja to wykryłem a nie skarbowy innym razem ksiegowy wpłacał zus za wspolnika nie na konto zusu ale na jego konto firmowe ot pomyłka ale zus domagał sie i rat i odsetek ( tak na marginesie - firma ksiegowa z Modlinskiej koło selgrosa heheh - powaga , na zakrecie ) tak ze księgowemu to ja nie wierzę nawet jak go pytam czy bedzie o 16 u siebie w firmie ,bo chcę przyjechać
hehehe - a zapłaciła chociaż te odsetki (księgowa oczywiście), w ramach swojej polisy OC? :)
zapłacił , to ten własnie z Modlinskiej
ale to swiadczy o profesjonalizmie? to tak jaky lekarz obciął człowiekowi nie tę rekę która potrzeba dla mnie konto na dochodowy czy na vat to wsio ryba - idzie z mojego na konto skarbowego mnie zawsze jest wtedy mniej ale dla ksiegowego to powinna byc podstawa , codziennosc
Witam wszystkich. To moja pierwsza wypowiedź na forum, mam nadzieje ze w czyms wam pomoze. Biżuterią sztuczną zajmuje sie od 4 lat. Handluje w różnych miejscach mam 2 punkty w marketach, nad morzem w sezonie kilka punktów, a także jeżdże i rozwoże hurtowo (miałem hurtownie ale otworzyłem ją w zbyt małym mieście i nie było to takie opłacalne, taniej wychodzi objeżdżać klientów, bo odpadają wszystkie koszty : wynajem lokalu, pracownik, prąd, ogrzewanie itd. no pozostaje oczywiście benzyna ale to i tak wychodzi wielokrotnie mniej.
Do rzeczy : - wyposażenie, rzeczywiście tak jak pisaliście najlepiej zakupić używane np. na allegro, za nowe witryny producenci żądają sporych cen, ale już używki potrafią kosztować kilkakrotnie mniej. mi osobiście udało się zakupić całe stoisko za niecałe 3 tys zł. trzeba tylko troche cierpliwości i dobrze poszukać bo okazje sie zdarzają - bardzo ważną rzeczą jest wybór miejsca, tzn. musi sie ono charakteryzować dużą przepływowością ludzi, często bowiem np. gumki do włosów, spinki są kupowane pod wpływem impulsu (przechodzi mama z córką i o..... skarbie może kupić ci gumeczki :) dlatego tego typu punkty zlokalizowane na parterze centr handlowych działają lepiej od tych na piętrach - jak w każdej branży tak i tu są miesiące posuchy i miesiące obfitości, grudzień to miesiąc ok bo nie tylko gwiazdka i prezenty ale także sylwester, a Panie jak wiadomo sie stroją, ale......potem przychodza 3-4 miesiące posuchy no nie licząc karnawału i walentynek, także trzeba sie uzbroić w cierpliwość bo nie zawsze bedzie kolorowo - no i na koniec najważniejsze, troche to trzeba lubić i troche sie znać, bo wzorów i kolorów w hurtowniach są tysiące a sprzedają się ..........................dziesiątki, i wybrać z tego towar który sie sprzeda nie jest wcale łatwo, a najlepszym zdażają sie wtopy:) sam mam sporo rzeczy które wystawiam za 2 zł w detalu i nie ma zainteresowania. Ale branża jest jak najbardziej dochodowa, właśnie takie "wtopy" rekompensuje marża która jak pewnie wiecie bo sie interesowaliście sięga kilkuset %. Dlatego nie zniechęcam i życze powodzenia. Pozdrawiam
Dzięki za doradzenie Mario1010:) jak byś mógł prześlij mi swoją ofertę.
Pierwsze koty za płoty,dzisiaj założyłam działanośc,lokal wynajęty,zaczynam od 15 listopada,teraz jeszcze wyposażenie i towar,i tona stresu.......,czy się uda:)
Czy ktoś ma jakieś zdanie o hurtowni bizuterii ,,Garlach"? Pozdrawiam:)
Śledze ten temat od początku i interesuje mnie jaki jest średni utarg takiego sklepu, prosiłbym osoby prowadzące taki sklep o informacje odnośnie dziennego utargu. Z góry dziękuje z odpowiedzi.
Nowość na rynku. Oryginalna peruwiańska ręcznie robiona piękna biżuteria. Przy zakupie hurtowym rabaty.
Zapraszam na priv
Mateusz11 czy juz otwarłeś sklep?Jak idzie jeśli odpowież jest twierdząca.Pozdrawiam:)
PRZECZYTALEM O TEJ SZTUCZNEJ BIZUTERII O TYM OSZUSTWIE, TERAZ LATWO TRAFIC NA OSZUSTOW TRZEBA UWAZAC. JEZELI KTOS CHCIALBY KUPIC PRAWDZIWA BIZUTERIE SREBRO Z BURSZTYNEM DO DALSZEJ SPRZEDAZY, MAM TAKA DO ZAOFEROWANIA PROSTO OD OSOBY KTORA TO ROBI.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Sklep z biżuterią - strona 5": - sklep z bizuteria srebrna - sklep z bizuteria srebrna - sklep z bizuteria srebna - Sklep internetowy Biżuteria - Sklep z biżuterią sztuczną
|
|