|
Sklep z Car-Audio |
Sklep z Car-Audio
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam mam pomysł otworzenia sklepu z radiami samochodowymi i nie tylko w miescie do 10 tys mieszkanców z czasem bym to rozszerzył na alu felgi powiedzmy sporiwadzał bym na zamówienie chyba ze macie pomysły zwiazane cos z samochodami chętnie posłucham obecnie prubuje jesZcze odnawiac sdtalowe felgi ale cos nie idzie nauwazyłem , myslałem tez o kosmetyce samochodowej w stylu sprey do kopkitu tapicerki do szyb, bo felg itp.
taki temat już był poruszany. Proponuję poszukać.
wiem ze był poruszany ale z car audio bardziej bym zrobił artykuły do czyszczenia auta i tu mam pytanie czy by to szło i czy by sie opłącało, wiadomo ze w puzniejszym czasie moze bym cos pozmieniał
No dobra jeśli o kosmetyki chodzi, to ile marzy jest na takim czymś, sądze że ok 3-4 zł jeśli to nie stacja benzynowa. To teraz tak, zus 700 + prąd, woda, ogrzewanie, legalizacja kas etc. To już kosztów na miecha 1500 zł lekko o ile nie będzie czynszu do zapłacenia tylko własny lokal. Teraz liczymy bo to Najważniejsze w interesie. 1500zł/4zł= 375 szt pianek, wosków, smarów, do tego trzeba z czegoś żyć więc 2500 zł musisz zarobić luzem czyli 625 sztuk. To daje razem 1000 sztuk, podzielić na 20 dni to trzeba sprzedać dziennie 50 preparatów (jeśli otwarte 8 godzin to musisz sprzedać coś raz na 10 minut) . Czy to dużo odpowiedz sobie sam, ja dodam że w gorący lipcowy dzień niektóre sklepy spożywcze nie sprzedają tylu butelek wody.
To tyle jeśli chodzi o produkty do czyszczenia. Jeśli chodzi o CA to musisz powiedzieć ile km masz od swojego miasta to jakiegoś sklepu RTV albo innego Servisu Car-Audio.
do miasta mam 30 km wiekszego ale do warsztau gdzie załąza to jakies 2 km z czasem moze i bym sam zakąłdał bo to nie problem tylko trza sie troszke pomeczyc i znac na tym a znam sie troche bo sam sobie zakąłdałem i działa idealnie
Myślę ze to jest oki biznes ale tylko pod warunkiem że będziesz sam montował.
Żeby również montować sprzęt w aucie trzeba miec conieco doświadczenia i nie tylko na własnym samochodzie.Muzyka w samochodzie to moja pasja wiec wiem ile czasami jest roboby zeby sciagnac tapicerke z drzwi.Wszystko fajnie jak podjedzie koles który chce zamontowac dwudrozne coaxialne glosniki np do golfa III a inaczej jak ktos zachce dwudrozny albo nawet trojdrozny w nowym a6.I co wtedy mu powiesz,ze nie zalozysz?Moj znajomy kiedys godzine sciagal tapicerke w a6 a naprawde sie na tym zna.Takze albo masz doswiadczenie albo bedziesz musial zatrudnic kogos do tej roboty.Co do sprzetu to zalezy do jakich odbiorcow ma to trafiac.Mozesz miec w swojej ofercie standardowy sprzet z marketów ale powinieniec miec tez cos dla ludzi w temacie.Coz z wyzszej polki.Towar mozna brac od producenta i ceny za granica sa ok.Ale na markety musisz uwazac.Dla przykladu glosniki Focala A1 maja cene sugerowana przez producenta 579zl.i tak tez byly sprzedawane w sklepach.A Norauto dogadalo sie z Focalem i wzieli od nich je duuuuzo taniej i sprzedawali za 399zl!!!.Przemysl to dokladnie i przekalkuluj czy bedziesz mial powaznych klientow czy tylko szanse sa w "IX-PLOłDZIE"
Z Damianem się zgadzam w kwestii montażu, trzeba mieć doświadczenie. Kilka lat temu pracowałem w firmie która montowała takie sprzęty, sam też montowałem jak było więcej roboty, fakt jest taki, autka do 2000 roku rozbiera sie spoko bo nie ma trudności, ale nowsze fury jest strach, musisz wiedzieć gdzie i w ktorym momencie podważyć i nacisnać żeby nie złamać czegoś, itp. Strasznie czasoochłonne jest głupie poprowadzenie kabli do głośników w drzwiach nie mowię o wzmacniaczu w bagażniku... temat rzeka :)
Co do Focala to chyba musieli się dogadać na poziomie central, dziwne to troche że ominęli aktualnego dystrybutora w Polsce...
No dziwne ale widzisz ze od strony klienta Norauto wypada lepiej bo cena prawie o 200zl mniejsza.Tak samo ostatnio mozna bylo kupic Intertechnika mds08 na allegro sprowadzony jedna sztuka za 249zl.Intertechnik w Niemczech sprzedawal je po 49 euro.Teraz juz firma sprzedajego go w Polsce jako dystrybutor za 239zl.A to byla kwiestnia paru dni.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Sklep z Car-Audio": - sklep car audio - Sklep Car Audio i montaz zarazem - sklep z sprzętem audio/gsm/video - Sklep ze sprzętem Car Audio i akcesoriami tuningowymi - Internetowy sklep Car-Audio. Pomysł jest, ale co dalej?
• Strona 1 z 1
|
|