|
Sklep z częściami do ciągników i nietylko |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam chciałbym zapytać was co sądzicie o takim pomyśle: Sklep z częściami do ciągników, jakieś artykuły dla rolników do tego piły motorowe +serwis. Dodam też że posiadam lokal około 150 mkw powierzchni użytkowej tuż przy bazarze gdzie dwa razy w tygodniu jest bardzo duuuużo ludzi ze wsi i nietylko.Obok znajduje się też sklep z częściami do samochodów osobowych i ciężarowych. Proszę o waszą opinię, a może jakieś inne pomysły przyszły wam do głowy które można by zrealizować na 150 m.
Seban30, no no, lokal ładny(jeśli chodzi o metraż) Czy ty jesteś jego właścicielem?
Pomysł wydaję się dobry, ale trochę trzeba zainwestować, a czy pobliżu tego rynku jest bar?
Tak jestem właścicielem lokalu. A jeśli chodzi o bar w pobliżu rynku to nie niema baru. Dodam jeszcze że lokal ten znajduje się w typowo przemysłowj dzielnicy (hurtownie, markety budowlane itp) 60tyś miasta.
moze wlasnie te artykuly dla rolnikow tj: nawozy, nasiona itp... nie wiem nie znam sie, ale to wymaga mniejszego kapitalu niz ciagniki...;)
Swoja droga bar tez dobry pomysl... moze jakis podescik dla karaoke czy innych takich... na pewno w lato spragniony rolnik po ciezkiej pracy zostawil by pare zlotych... Moze sklep spozywczy polaczony z barem? Pozdrawiam..
Seban30, skoro mówisz że to twój lokal, i znajduję się on w takim "Zagłębiu" to pomysłów możesz mieć multum.
Moim zdaniem pomysł z częściami jest świetny. Niezłą przebitkę możesz mieć na tego typu asortymencie, a jeśli w pobliżu brak konkurencji to możesz ładnie na tym zarobić. Lokalizacja również świetna. Jeśli zjeżdża się tam tylu rolników co do mojego miasteczka w dni bazarowe to z czystym sumieniem mogę zachęcić Cię do rozkręcenia tego biznesu.
Ps.: Sprawdź czy gdzieś w okolicy ktoś zajmuje się sprzedażą kolczyków dla zwierząt. Jeśli konkurencja jest niewielka możesz wejść również w tego typu handel (oczywiście jako dodatek do sklepu). Potrzebna są do tego jakieś pozwolenia czy też certyfikaty ale nie orientuję się jakie dokładnie. Pozdrawiam
Witam Bosman102 jeśli masz jakieś pomysły to napisz co ci przychodzi do głowy. Ja już tyle czasu się głowię i nie moge nic ciekawego wymyśleć, gdyż prawie wszystko już jest na tej ulicy. Nie ma tylko właśnie części i sklepu dla rolników w pobliżu. Dodam że dwa razy w tygodniu zjężdza na rynek dużo ludzi ze wsi z miasta. Ale tylo dwa razy w tygodniu!!!! Na co dzień na tej ulicy niema za dużo ludzi przechodniów tylko ci którzy szukają czegoś konkretnego.(materiały bud. elektr.hydraul.itp) Doradzcie coś!! A może naprawdę sklep dla rolników?
|
|