|
Sklep z garniturami?? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich co myślicie o otworzeniu sklepu z garniturami(spodnie kszule krawaty) lokal 20metrów od nowo otwatego marketu budowlanego. Co o tym sądzicie?/
gdzie ten sklep? w jakim mieście? jakie garnitury?
szczegoly jakies
oto kilka szczegółów o które prosiliście: sklep miałbybyć w Ostrołęce (120 km od warszawy miasto przelotowe na mazury), towar to garnitury zwykłe na kieszeń każdego nie tam jakiś Armainii za kosmiczne ceny. Dodatkowo spodnie, koszule, krawaty. Sęk w tym że lokl nie znajduje się w centrum miasta tylko w dzielnicy targowej gdzie jest dużo hurtowni marketów budowlanych, rynek "ruski" dwa razy w tygodniu.Opłata za lokal odpaa gdyż lokl jest mój.dwupiętrowy razem około 90m2. A może ktoś ma inny ciekawy pomysł co mogłbym tam otworzyć zamiast sklepu z ganiturami.Czekam na wszelakie propozycje, i pomysły.Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
wynajmij ten lokal a sobie za pieniadze z wynajmu wynajmij 60mkw. na garnitury wystarczy, ale w centrum
Jurasie ma dobry pomysł zastnanów się nad tym.
Po za tym jest jakaś konkurencja w mieście?
Bardzo ciekawy pomysł kiedyś myślałem już nad tym. Może być mały problem z tym wynajęciem w centrum lokalu gdyż interesowałem sie tym wcześńiej i wynajęcie lokalu w ciekaeym miejscu w centrum to kosz około od 2 do 3tyś. miesięcznie a ja ze swojego lokalu tyle nie dostane. A może macie jakieś pomyśły wogóle z innej branży niekoniecznie odzieżowej? A tak wogóle to widze że jest to bardzo fajne forum ludzie tu myśla bardzo logicznie. Czekam na pomysły z góry wielkie dzięki.
[quote="Pitero24"]Może być mały problem z tym wynajęciem w centrum lokalu gdyż interesowałem sie tym wcześńiej i wynajęcie lokalu w ciekaeym miejscu w centrum to kosz około od 2 do 3tyś. miesięcznie a ja ze swojego lokalu tyle nie dostane.quote]
No dobrze ale zakladajac ze dostaniesz polowe za swoj lokal - 1000-1500zl juz masz o polowe mniej do zaplaty czynszu za lokal w centrum. Dzieki czemu mozesz te pieniadze wykorzystac, nie wiem...obnizyc ceny, zadbac o jakis dodatkowy wystroj, zorganizowac promocje, hostesse, rozdac cos za darmo etc...zalezy od rodzaju prowadzonej dzialalnosci.
a ja proponuje jednak zrobić sklep z garniturami, frakami, koszulami, spodniami, obuwiem eleganckim.
90 m2 to sporo i można reklamować sie jako hurtownia. Podstawa to dużyyyyyyy wybór, niskie ceny, wówczas zjadą sie do Ciebie klienci. Mieszkam w Barlinku a po gajerek jeżdzę do Gorzowa, 30 km. W pewnym domku, dokładnie w garażu 30 m2 + 40 m2 magazynu pewna rodzinka ma hurtownie takowej odzieży. Zjeźdza sie do nich cały 140 000 Gorzów i okolice do 40 km, proponuje tak: - wejść w temat, zasięgnać informacji o modzie, cenach itp. - zainwestować w porządne zatowarowanie, czyli: garnitury, marynarki, spodenki, koszule, koszulki, podkoszulki, krawaty, spinki, husteczki, obuwie, marynarki sztruksowe, spodnie jeansowe (to nowa moda marynareczka prosta, + jeans Levi's) http://www.vistula.pl Oczywiście wszystko dla małych i dużych. Chłopców i mężczyzn. Na komunie, wesela, studniówki itp. W maju obniżać ceny i reklamować się jako dostawca gajerków dla komunistów, w czerwcu i lipcu dla nowożeńców, w grudniu iśc z ofertą dla maturzystów itp. - wymysleć fajną nazwę, logo i wizualizacje sklepu. Postawić na wybór, cene i obsługę. Szukać dostawców. - solidna reklama, nawet ekstrawagancja dobrze widziana w takiej reklamie. Agresywne kolory, agresywne hasła i agresywne zdjęcia - jak kierujesz reklamę dla młdych. Jak dla starszych, to elegancja, tonacja itp.. ----- Agence.pl - Marketing Dla Przyszłości biuro@agence.pl
W moim mieście też jest taki większy sklep i to nie w centrum tylko trzeba kawałek dojechać.
I ludzie dojeżdzają. RadekSz podał Ci jaki mniej więcej asortyment powinieneś mieć. Ja tylko dodam że obsługa w takim miejscu jest baardzo ważna. I przydałaby się jakaś krawcowa. Czasem trzeba coś skrócić, itp.
RadekSZ dzięki te wskazówki,napewno sie przydadzą. Fajnie i z pomysłem, jeszcze raz dzieki. Jakby jeszcze jakieś fajne pomysły to będę wdzięczny.
dokładnie ... zapomniałem nadmienić, że warto mieć krawca, krawcową na miejscu. To bardzo ważne aby klientowi szybko, na miejscu dopasować spodnie itp.
Jeśli to wszystko sie rozwinie, będzie miejsce wolne i pieniądze, można pokusić sie o marynarki, zakiety dla kobiet :)
|
|