|
Sklep z młodzieżową odzieżą |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Od jakiegoś czasu poważnie zastanawiam się nad otwarciem własnego sklepu z młodzieżową odzieżą. Mieszkam w dużym mieście (ponad 100tys. mieszkańców), a dobrych, tańszych sklepów z takowym towarem jest naprawdę niewiele. Pomału staram się poznać wszelkie zasady prowadzenia takiej działalności. Mam jednak pytanie skierowane głównie dla osób prowadzących podobny biznes. Mianowicie, rozsądnie byłoby na początek kupować towar w dużych ilościach z chińskich bazarów. Zauważyłem, że można tam znaleźć naprawdę ciekawy towar po śmiesznie niskich cenach. Nigdy wcześniej nie miałem styczności z tego typu działalnością i prosiłbym o jakiekolwiek rady z waszej strony. Głównie chodzi mi o to, jak wygląda sprawa przejazdu z kupionym towarem w większej ilości przez granice, oraz na co zwrócić szczególną uwage przy prowadzeniu takiej działalności. Pozdrawiam
Jeśli interesuje ciebie otwarcie Sklepu powinieneś poszukać w ofertach "Franzczyznowych" ,gdyż marka przyciagnie klientów. Z chińską odzieżą szybciej będzie to swego rodzaju butik. Powinieneś określić grupę docelową <sub kulturę>. Potem zawsze możesz porozmawiać z przedstawicielami popularnych marek spośród wybrańców i stworzyć sklep na zasadzie zbiorowego sprzedawania różnych marek. Jeśli będzie to subkultura hip-hop'u bedzie to sklep z ubraniami np. stoprocent , malita , moro , itp. Jeśli jednak zechcesz zaopatrywać bogatszych klientów inwestujesz w takiej firmy jak Lacosta , Hugo Boss. Istnieje również możliwość zaopatrywania wszystkich grup jakie wystepują bedzie to dość duży koszt zwiazany z powierzchnią lokalu.
POZDRAWIAM
|
|