Witam, od pewnego czasu zastanawiam się nad otwarciem sklepu z odzieżą + z butami mieszkam w 12 tysięcznym miasteczku w którym są już sklepy odzieżowe/butiki lecz uważam że ja miałbym również szanse na taki biznes mimo młodego wieku . Dodam iż mieszkam 10km od morza i gdybym miał sklep u siebie w miescie mógłbym również sezonowo dzierżawić plac pod namiot w którym mógłbym również sprzedawać ciuchy a te które by zostały po sezonie wracały by do mojego całorocznego sklepu. Z tego co widzę ludzie którzy prowadzą takie biznesy dają sobie radę i nie narzekają z tego co wiem większośc zaopatruje się w Tuszynie, w Łodzi i Warszawie jest to dość daleko bo około 600-700km lecz jak widać im się to opłaca. Chciałbym się dowiedzieć jaki mógłby być koszt zatowarowania takiego sklepu o wielkości 60-70 m2 jaka jest średnia marża na obuwiu a jaka na odzieży? I zastanawia mnie czy ten biznes byłby opłacalny czy byłoby mnie stać na dzierżawę około 3tyś zł i czy zostało by cusik na życie... Proszę o rady, Opinie
Pozdrawiam I dziękuje Michał.