Witam!
Przeglądając ostatnio allegro wpadłam na pomysł otwarcia sklepu z odzieżą używaną. Jednak nie takiego zwykłego gdzie cieżko coś znajść i jest to bardzo czasochłonne. Zależało by mi na towarze pierwszego gatunku nie na tzw. odrzucie. Rozglądałabym się również za końcówkami kolekcji. Chciałabym w srodku jakoś tanio ładnie urządzić żeby rożniło się to od tych wszystkich znznych nam ciucholandów. Sprzedawałabym raczej wycenione produkty jednak gdy coś by nie schodziło różne promocje. Mam naprawdę wizję jakby to mogło wyglądać. Postawilabym też na odzież dziecięcą gdyż ta jest najmniej zużyta a w normalnych sklapch naprawdę ubranka dziecęce są drogie. Po jakimś roku chciałabym otworzyć drugi sklep jakby wszystko dobrze szło.
Kto posiada taki sklep lub kto chce się przyłączyć do takiego pomysłu później możemy się wzajemnie wspierać.
Jednak nie mam pieniędzy w ogóle. Muszę zacząć od niczego i to w dosłownym tego słowa znaczeniu. Jest taka szansa? Jakie są dochody takiego sklepu? Skąd środki?Jestem zarejstrowana w PUP jednak ciężko będzie z poręczycielem. Za lokalem się rozglądam. Podobno tanio lokale wynajmuje SPOŁEM.
Są jakieś dotacje może na zakup lokalu. Bo jesy w super cenia 118m2 za 40.000 z zapleczem itd.
Czy myślicie można zacząć od zera i coś osiągnąć? Ja mam nadzieję, że tak.