|
Sklep z odżywkami dla sportowców |
Sklep z odżywkami dla sportowców
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich. Mieszkam w Tarnowie, nie jest to male miasto lecz u nas jest tylko jeden sklep ktory zajmuje sie sprzedarza suplementow.Probowalem sie dowiedziec podstepnie faceta ktory prowadzi sklepik czy trzeba miec specjalne certyfikaty badz inne pozwolenia *(bedzie to moja pierwsza proba prowadzenia swojego biznesu) .Chcialbym rozwniez w swojej ofercie zamiescic suplementy z USA i tu wlasnie pojawia sie problem. Nie mam pojecia gdzie moge sie dowiedziec czy mozna sprzedawac odzywki z USA ani takze niewiem co musze zrobic na poczatek bo taka dzialalnosc bedzie napewno podbiegala pod spozywcza a wydaje mi sie ze tutaj sa nazucone ostrzejsze przepisy.Prosze o jaka kolwiek pomoc w postaci tego czy ktos orientuje sie co i jak musze zrobic na poczatek w przypadku proby otwarcia tego typu dzialanosci. Dziekuje z gory
Decyzja prawie podjęta, otwieramy sklep z odżywkami dla sportowców. Miasteczko 35tys. ludzi, mała konkurencja, kapitał wystarczający.
Proszę o poradę osoby zajmujące się branżą. Szukam kontaktów do dobrych i tanich hurtowni, pomocy w doborze asortymentu i firm wiodących. Teren: centrum Polski między Łodzią i Warszawą.
jeżeli ktoś wie cos na temat działalności - sklep z odzywkami dla sportowców - to proszę o podpowiedzi.Chce prowadzić taka dzialalnosc, lecz nie wiem jakie sa wymagania. Moze ktos zna jakies odpowiednie linki? pozdrawiam
Witam
Mieszkam w 55tys. miejscowości. Sprawa wygląda następująco. Mamy tutaj conajmniej 3 profesjonalne siłownie, wiele takich gorszych nazwałbym to "półprofesjonalnych" :) oraz jeszcze więcej robionych gdzieś w piwnicach itp. Sam ćwicze na siłce jestem młody, znam wielu ludzi i mniej więcej wiem jak wygląda tutaj w moim mieście sytuacja z ćwiczeniem na siłowni. Jak zauważyłem to w moim mieście są tylko 2 punkty gdzie mozna kupić odżywki i suplementy. Jest to sklep sportowy i wędkarsko-sportowy w których tylko jedna pułka jest z suplami. Bogatej tam oferty nie ma. Z tego co wiem większość osób (w tym ja) zamawia suple przez internet. Właśnie się tak zastanowiłem czy w takich warunkach w takim mieście opłacało by się otworzenie sklepu z odżywkami i suplementami różnych firm. Od razu mówię że znam się dobrze na tym ale jeszcze nigdy nie miałem doczynienia z otwarciem sklepu także jestem zielony i nie wiem od czego mógłbym zacząć. Na biznes myśle że mógłbym przeznaczyć ok 15-20tys zł. Moje miasto leży w województwie śląskim lecz oddalone jest od tej głównej aglomeracji ponad 50km. W moim wymarzonym biznes planie myślałem że gdyby odżywki przynosiły mi dobre dochodzy to rozszerzył bym ofertę mojego sklepu o sprzęt do ćwiczeń oraz odzież, ale odzież uliczną markową która jest ciężko dostępna a na pewno w moim mieście nie ma nigdzie miejsca gdzie można taką odzież kupić. Myśle o firmach EVERLAST, PRETPORIAN, PIT BULL, DOBERMAN'S, BAD BOYS i inne. Z mojego rozeznania również wynika że taką odzież idzie dostać tylko na internecie no chyba że ktoś lubi jeździć po bluze po 60-70km. PS. Ostatnio przechodziłem koło dworca w centtrum w bardzo ruchliwym miejscu i zobaczyłem że jest likwidacja sklepu. W najbliższych dniach planuje udać się tam by zobaczyć ile by mnie kosztowało wynajęcie. Jak dla mnie wymarzone miejsce na taki biznes tylko za pewne będzie okropnie drogie. Bardzo proszę o wszelaką pomoc i rady. Z góry bardzo dziękuje Pozdrawiam
heheh tez mam namysli taki sklep topwniez cqwicze juz sporo czasu
sprawa wyglada tak masz juz hutroqwnie od ktorych bys btal odzywki ja wynegocjowalem 30%upust to nie wychodz za wiele gdy bym mial 40% moz ebym cos myslal ja mam 20 lat i to byl byl mojpierwszy inetres
Witam
Mieszkam w 80tys. miejscowości. Sprawa wygląda następująco. Mamy tutaj co najmniej 3 profesjonalne siłownie, wiele takich gorszych nazwałbym to "półprofesjonalnych" :) oraz jeszcze więcej robionych gdzieś w piwnicach itp. Sam ćwiczę na siłowni od 5lat. Jak zauważyłem to w moim mieście są tylko 4 punkty gdzie można kupić odżywki i suplementy (jeden to sklep ogólno sportowy -ma dość bogata ofertę i wędkarsko-sportowy w których tylko jedna półka jest z suplami,dwa pozostałe to sklepy w centrach handlowych,ale z bardzo wysokimi cenami za swoje produkty).Z tego co wiem większość osób (w tym ja) zamawia suple przez internet. Właśnie się tak zastanowiłem czy w takich warunkach w takim mieście opłacało by się otworzenie sklepu z odżywkami i suplementami różnych firm. Od razu mówię że znam się dobrze na tym ale jeszcze nigdy nie miałem doczynienia z otwarciem sklepu także jestem zielony i nie wiem od czego mógłbym zacząć. Na biznes myślę że mógłbym przeznaczyć ok 10tys. Moje miasto leży w województwie wielkopolskim lecz oddalone jest od tej głównej aglomeracji jak Poznań mam 100km. Czekam na komentarze,ponieważ temat ten dawno nie był już poruszany i chce wiedzieć czy nadal jest to dobry interes,najbardziej zależny mi na komentarzach osób które w tym siedzą (maja swoje sklepy,lub zajmują się dystrybucją "przedstawiciele"). Z góry dziękuje wszystkim za odpowiedzi
odświeżam temat
odświeżam temat
Witam. Myślę o otwarciu sklepu z odżywkami sportowymi. Mieszkam w mieście powyżej 100 tyś. Myślę o sprzedaży w sklepie i przez internet. Jaki mogą być koszty?? Nie mam zbyt wiele kasy dlatego sklep nie będzie w jakimś centralnym miejscu. Nie będzie to tez coś wielkiego. Taki kiosk ok. 10 m2. Co o tym sadzicie. czy to jest dobry interes??? Pomyślałem o tym bo sam ćwiczę. Ceny są rózne więc i możliwości spore. Ile kasy może mnie to kosztowac na wejściu???
Sprawdź również podobne tematy:
- Sklep z odżywkami dla sportowców
- Sklep z odżywkami dla sportowców w uk - Sklep z odżywkami i akcesoriami dla sportowców - Sklep z odzywkami - Sklep z odżywkami i odzieżą - Sklep dla sportowców - Sklep dla sportowców - Sklep z odżywkami i suplementami diety - Sklep internetowy z odżywkami dla mózgu. Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|