Witam
Mieszkam w 55tys. miejscowości. Sprawa wygląda następująco. Mamy tutaj conajmniej 3 profesjonalne siłownie, wiele takich gorszych nazwałbym to "półprofesjonalnych" :) oraz jeszcze więcej robionych gdzieś w piwnicach itp. Sam ćwicze na siłce jestem młody, znam wielu ludzi i mniej więcej wiem jak wygląda tutaj w moim mieście sytuacja z ćwiczeniem na siłowni. Jak zauważyłem to w moim mieście są tylko 2 punkty gdzie mozna kupić odżywki i suplementy. Jest to sklep sportowy i wędkarsko-sportowy w których tylko jedna pułka jest z suplami. Bogatej tam oferty nie ma. Z tego co wiem większość osób (w tym ja) zamawia suple przez internet. Właśnie się tak zastanowiłem czy w takich warunkach w takim mieście opłacało by się otworzenie sklepu z odżywkami i suplementami różnych firm. Od razu mówię że znam się dobrze na tym ale jeszcze nigdy nie miałem doczynienia z otwarciem sklepu także jestem zielony i nie wiem od czego mógłbym zacząć. Na biznes myśle że mógłbym przeznaczyć ok 15-20tys zł. Moje miasto leży w województwie śląskim lecz oddalone jest od tej głównej aglomeracji ponad 50km. W moim wymarzonym biznes planie myślałem że gdyby odżywki przynosiły mi dobre dochodzy to rozszerzył bym ofertę mojego sklepu o sprzęt do ćwiczeń oraz odzież, ale odzież uliczną markową która jest ciężko dostępna a na pewno w moim mieście nie ma nigdzie miejsca gdzie można taką odzież kupić. Myśle o firmach EVERLAST, PRETPORIAN, PIT BULL, DOBERMAN'S, BAD BOYS i inne. Z mojego rozeznania również wynika że taką odzież idzie dostać tylko na internecie no chyba że ktoś lubi jeździć po bluze po 60-70km.
PS. Ostatnio przechodziłem koło dworca w centtrum w bardzo ruchliwym miejscu i zobaczyłem że jest likwidacja sklepu. W najbliższych dniach planuje udać się tam by zobaczyć ile by mnie kosztowało wynajęcie. Jak dla mnie wymarzone miejsce na taki biznes tylko za pewne będzie okropnie drogie.
Bardzo proszę o wszelaką pomoc i rady. Z góry bardzo dziękuje
Pozdrawiam