Witam.
Chciałbym się dowiedzieć, jakie wymogi trzeba spełnić, aby prowadzić legalnie sklep z pamiątkami z całego świata? Myślę tutaj o cle, wszystkich tzw aspektów technicznych. Co myślicie o takim pomyśle? Ma szanse się zrealizować?
|
Sklep z pamiątkami z całego świata |
Sklep z pamiątkami z całego świata
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć, jakie wymogi trzeba spełnić, aby prowadzić legalnie sklep z pamiątkami z całego świata? Myślę tutaj o cle, wszystkich tzw aspektów technicznych. Co myślicie o takim pomyśle? Ma szanse się zrealizować?
Zakładasz normalna firmę i sprzedajesz. Nie rozumiem w czym problem ...............
Jaki aspekt takiej działalności budzi Twoje watpliwosci?
A jaki sens pamiątki z całego świata i czym to byś dokładnie handlował ? Bo pamiątki mogą być rożne od broni aż po alkohol i inne. Praktycznie mozesz podpiąć pod to cały dostępny na rynku asortyment, no możne poza jakąś hydrauliką itp.
Zastanawialem sie nad handlem upominkami i prezentami, np figurki z Egiptu czy Azji sa wg mnie duzo lepszym prezentem (i bardziej oryginalnym) niz np spotykane wszedzie grzejace serduszko Made in China.. Zastanawiam sie czy taki interes przetrwalby? Nie tylko poprzez internet..
Witaj
Uważam, że jest to jakiś pomysł - i to wcale nie najgorszy. U mnie w mieście są dwa punkty sprzedaży, zrobione na zasadzie totalnej graciarni - gdzie w zasadzie sprzadawane są typowe bibeloty indyjskie i inne orientalne, do tego jest tam masa takiej prostej ( wręcz badziewnej ) platikowej biżuterii, jakieś stroiki ze sztucznych kwiatów itp. Widzę, że sobie jakoś radzą, bo już prawie 2 lata istanieją czyli coś w tym jest. Uważam, że zrobienie czegoś na wzór galerii, gdzie będzie masa bibelotów - od egipskich figurek, przez tureckie amforki, indyjskie faje wodne po azteckie kilimy - byłoby czymś czego chyba do tej pory niebyło. Takie niespotykane bibeloty mają dosyć spore wzięcie, sam delikatnie "ocieram" się czasem w swojej działalności o podobne przedmioty i czasami dziwie się, że to się tak dobrze sprzedaje. Coś w tym jest - ludzie lubią postawić sobie coś naprawdę oryginalnego na kominku, szafce czy innym mebelku - a prawda jest taka, że u Nas w kraju lata wojny a potem komuna zwyczajnie wymiotły takie rzeczy z produkcji i urzycia. Z alternatyw mamy co najwyżej prawdziwe antyki lub wyroby rodzimej Cepelii - co nie każdemu przpada do gustu. Na początku spróbowałbym na allegro wypuścić jakąś partię towaru i zobaczyć co będzie - tak na marginesie w moim przypadku allegro już kilka razy sprawdziło się, jako badanie rynku - w miarę bezpieczny sposób na "wyczajenie" bez kosztów wynajmu loklu i tym podobnych historii, a nawet, jeśli to naprawdę drobna ilość rzeczy, to i bez rejestrowania DG. Ja bym nad tym ostro myślał - bo coś w tym jest - powodzenia życzę
interes z tego myślę będzie dobry - natomiast ja się często zastanawiałem nad zarabianiem poprzez tworzenie . I pytanie się nasuwa czy w dzisiejszych czasach w Polsce można zarobić na "sztuce"?
to pozostaje mi tylko ocena wkladu wlasnego i zyskow. Macie moze jakies kontakty z hurtowniami np z Egiptu?
Witam
Ja bym poszedł dalej...nie sklep a katalog wysyłkowy. Miałem kiedyś taki pomysł. Katalog z upominkami i prezentami, z róznych stron świata. Katalog wielu językach europejskich itd.... Niestety nakład pracy jest spory, trzeba nabrać kontaktów, to nie może być chińska tandeta. jak jesteś zainteresowany to zapraszam do rozmowy gg 2341585 WeeN "Rinance Piu Gloriosa"
Ok - a zna ktoś jakichś importerów, hurtowników prezentów z całego świata? Powiedzmy rzeżby z Grecji, Egiptu..
Posiadam świetny produkt do sprzedaży nad morzem czy w górach itp ..
kontakt : 501 495 510 Paweł
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Sklep z pamiątkami z całego świata": - Sklep z kawą i herbatą z całego świata - Importer win z całego świata - Handel herbatami z całego świata . - Egzotyczne owoce i warzywa z całego świata - Chcę sprowadząć używane przedmioty z całego świata
• Strona 1 z 1
|
|