|
|
Sklep z pieczywem |
Sklep z pieczywem
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Czesc. Podam ci przykład. Mieszkam w małym miasteczku (jakieś 11000 mieszkańców). Powstała tu mała piekarnia zajmująca max jakies 50 metrów. (Razem ze sklepem) Oprócz tago jest tu jeszcze kilka duzych piekarni które sprzedaja pieczywo na cały powiat. W całym miasteczku nie znajdziesz lepszego chleba, placków, bułek, itp niz w tej małej piekarni. Tam naprwsde trzeba wczesniej przyjsć zeby coś kupić. Ja sam mam jakies 2 kilometry do tej piekarni i codziennie latam na piechote rano po pieczywo. Tak jak widzisz musisz miec towar pierwszej jakości. Nie musi to być duze osiedle, wazne zebys mial dobre pieczywo i inne wyroby.
Witam,
sklep to nie to samo co produkcja. W tej sytuacji tylko jeden z tych biznesow sie wzglednie oplaca. Pozdrawiam Jerry
Witam
zastanawiam sie nad otwarciem punktu z pieczywem na nowo powstajacym osiedlu (400 mieszkań) czy na swiezych buleczkach mozna dobrze zarobic? Czy oplaca sie otworzyc punkt np. Awiteksu? Dodam ze chcialbym wprowadzic cos nowego tzn dostawa do domu pieczywa na telefon W najblizszym czasie ma powstac wiecej budynków
Witam jak myslicie sklep z pieczywiem i cukiernia na osiedlu sie oplaca bral bym towar z jakies renomowanej piekarni albo wazywnia co myslicie co lepij sie oplaca bo mysle tez zeby to razem polaczcy bo lokal by sie nadwal na dwie dzialanosci naraza jakies sa marze na piczywie a jakie na warzywach i owocach ?
Witam czy opłacalny jest otwarcie małej butki z pieczywem i podobnymi wyrobami. Tam bym widział jednego pracownika albo dwóch na zmiany.
Mała butka to dobra rzecz jest
A jeśli chodzi o koszta i przychody jak to wychodzi ?
Wszystko zależy od zbytu ;)
Oczywiście, mała "butka" to wspaniała rzecz, Dwuch pracowników --- to jest pomysł tylko nie wiem czy z UE zwaracają za coś takiego ?
Moim zdaniem, aby się z tego utrzymać trzeba albo wytwarzać własne pieczywo albo tanio kupować od jakiegoś lokalnego producenta. Na pewno nie tylko same pieczywo, ale i różnego rodzaju słodkości. Bardzo mało jest lokali w, których sprzedawane są np: kulebiaki, bułki z mięsem. Można założyć sklep, który specjalizuje się w sprzedaży bułek z mięsem, kulebiaków, pizzerek dla osób, które chcą zjeść na mieście coś na ząb. Do tego można by sprzedawać piwo, :D miód pitny, a także (mój ulubiony, ale rzadko w Polsce spotykany) kwas chlebowy.
Tjaa i może jeszcze dodajmy do tego fajki, kostki do WC, a w kącie postawmy jednorękiego bandytę. Na pieczywie są ładne prowizje, a zwłaszcza na "słodkościach". Jeżeli jednak myślisz o zatrudnieniu dwóch lub więcej pracowników to obawiam się, że ciężko będzie wyjść na swoje. Musisz porządnie to wszystko przekalkulować. Na początku warto samemu sprzedawać pieczywo. Przy okazji będziesz mógł zagadać z klientami i dowiedzieć się co chcieliby od Ciebie kupować, poznać bliżej ich potrzeby.
Nie wiem, czy są takie ogromne prowizje. Dobre pączki można kupić za 1 zł/sztuka, ciasta od około 20 zł, a przy obecnych cenach mąki, innych surowców do wypieku to te ceny są dość niskie.
Witam wszystkich
Mam pomysł na otwarcie sklepu z pieczywem tzn chleb, bułki itp...moze ktos pomóc w sensie napisac jak to ugryźć i od czego zacząć ? Z góry dzieki za jakakolwiek pomoc Pozdrawiam
byle chleb nie był za stary, ale poważnie to od miejsca gdzie byś go chciał sprzedawać, od lokalu musisz ocenić ilu miał byś mieć klientów, wynająć lokal, założyć DG, wyposażyć lokal, zaprosić sanepid, kupić towar, zaprosić klientów, zapłacić podatki i koszty, policzyć zyski
Rozumiem :)
Lokalizacje w zasadzie mam ustalona ( na osiedlu gdzie są bloki. Co prawda jest tam sklep ogólnospozywczy ale nie ma sklepu stricte z pieczywem. Czyli nie była by to droga inwestycja ?
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Sklep z pieczywem": - Sklep z pieczywem i nabiałem - Jeżdzący sklep z pieczywem ?? - Piekarnia i sklep z pieczywem - Sklep z pieczywem i ciastkami - Sklep z pieczywem i cistami - Sklep z pieczywem i cistami
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|