|
Sklep z różnymi piwami alkoholami cygarami tytoniem |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam!chciałbym otworzyc sklep w jakimś centrum handlowym z ekskluzywnymi trunkami typu wódka wina itp,piwami z całego świata oraz cygarami kawą herbatą i różnymi takimi drobiazgami do tego tematu.Mam pytanie ile kosztuje wynajęcie w jakimś większym centrum handlowym w dużym mieście np 50m2 oraz jakie mogą być zyski na alkoholu np wódce. prosze o szczere odpowiedzi czy to się opłaca wiem ,że trzeba też miec troche kasy na urządzenie myśle ,że 50tysiecy wystarczy oraz jeszcze troche więcej na towar. Dzięki za góry za pożyteczne odpowiedzi:)
lepszym pomysłem byłby sklep ze zdrową żywnością itp
50 tysięcy na półki, oświetlenie itd starczy.
Wina z całego świata muszą być jakoś wybitnie ułożone. To samo z cygarami. Co do kasy na towar, to chyba trzeba mieć trochę więcej. Wynajęcie lokalu w dużym mieście kilka tysięcy złotych.
Na zatowarowanie potrzebna bedzie niezła kasa. Kolorowe wódki zaczynają sie cenowo od ok. 50 zł za butelke a górna granica liczona w setkach zł, z winami to różnie cenowo zależy na co się zdecydujesz. Jeżeli masz zamiar robić to na 50m2 to lekką ręką wydasz na start ponad 100 000 zł. Marża 20% na popularnych gatunkach, na egzotycznych pewnie więcej. Lokal w galerii handlowej ~100zł/m2. Pamiętaj że płacisz koncesje na alkohol, jak przekroczysz próg to płacisz procentowo od obrotu.
Tylko czy 50 metrów to nie za mało?
Z kolei im więcej metrów tym kasa większa za czynsz.
mysle ze na eclisive jest to wystarczajacy metraz.wiekszy moglby popsuc owa niepowtarzalnosc.
Ja bym nie powiedział ze 100 tyś. wystarczy na start.
Jeśli mają to być naprawdę cuda alkoholowe, to moim zdaniem 150 tyś. - Lokal - wystrój itd. (50tyś) - Alkohol (60 tyś) - Cygara (20tyś) - I inne cuda, np. akcesoria do cygar, do alkoholi, to też jest bardzo drogie. Ja mówię o takich z wysokiej półki. Interes jest konkretny, słyszałem Na obsługę najlepiej młodą, atrakcyjną i potrafiącą liczyć kobietę. Co do marzy to przy takich trunkach, jest chyba większa ? Pozdrawiam
a mógłby ktoś coś wiecej napisac o koncesji ile kosztuje itp? no i ciekawy jestem po ilu ta inwestycja by się zwróciła.myślę ,że 50m2 wystarczy.
Według mnie lepiej zatrudnić osobe ,która się na tym znac lub wysłać ją na kursy(możliwe dofinasowanie z unii zapewne )
a gdzie można nabyć hurtowo jakieś lepsze alkohole w tym również piwa chodzi mi o jakieś niespotykane:)
20 tysiecy na cygara? troche przesada mnie sie zdaje...
http://www.royalcigar.pl/c/pl/10_23/montecristo.html ręcznie robione w tym sklepie średnio kosztują 20 pln, a jesli chodzi o obsluge to faktycznie najlepiej jakas inteligentna pani z klasą, wiedze fachową jak jest kumata to szybko złapie z podręczników , nie musisz wydawać kasy na kursy..., zreszta taką wiedze sam właściciel powinien posiadać.
mógłby ktoś napisać ile kosztuje koncesja na alkohol? i od czego zależy?
Było poszukaj.
20 zl za cygaro to tak jak dać 2 zl za piwo w sklepie(raczej niska,srednia polka).Cygara ,a wyżej pisalo sklep dla bogatych to przedzial cenowy od wlasnie 20 do 300-500 (nawet wiecej).A kazdego cygara zdaloby sie miec pare sztuk , tak wiec 20 tys spokojnie.
|
|